Anders Petterson vid ekoroteln i Norrköping vill inte uttala sig om det faktum att ärendet skickats till Riksenheten mot korruption - inte heller om det skulle betyda att det finns fler inblandade.
- Det är möjligt att det finns, men det kan jag inte uttala mig om, säger han.
Anders Petterson säger att ärendet skickades vidare från Norrköping till Riksenheten mot korruption sent i onsdags kväll.
- Först hamnade det hos chefsåklagare Torsten Angervåg i Norrköping. Han tog sedan beslutet att skicka vidare ärendet till åklagarmyndigheten i Stockholm, säger han.
Anders Petterson säger att brottsrubriceringen fortfarande är oklar, men att det antagligen rör sig om någon form av korruptionsbrott.
Märklig händelsekedja
På kommunen tror man fortfarande inte att det rör sig om fler inblandade än den avstängde tjänstemannen - trots en högst märklig händelsekedja dagarna innan tjänstemannen erkände.
Under en längre tid hade Folkbladets reporter Britt-Marie Citron försökt få tillstånd att gå upp på Källvindsskolans tak.
Takinspektion
Senast den 17 september bad hon Stadspartner, som ansvarar för projektledningen, att få komma upp på taket med en fotograf. De svarade att det av säkerhetsskäl behövdes en skylift för att ta sig upp på taket, men att den för tillfället var trasig. Alternativt kunde man hyra in en, men för det behövde man få klartecken från lokalförsörjningen - där den mutmisstänkte tjänstemannen arbetade.
Kort därefter gjorde byggentreprenören, Händelö Bygg, tillsammans med en projektledare från Stadspartner ett besök på taket. Enligt stadsbyggnadsdirektör Hans Revenhorn gjordes inspektionen för att kunna garantera takets säkerhet inför Britt-Marie Citrons besök.
Återbetalade
Men istället för att kontakta henne och ge klartecken om ett eventuellt takbesök kontaktade Händelö Bygg stadsbyggnadskontoret.
- När de var uppe på taket såg de att det arbete som de fakturerat för inte utförts. När de gick hem och tittade på fakturaunderlaget upptäckte de att det skett en felfakturering på 218 000 kronor inklusive moms, säger Hans Revenhorn.
När Händelö Bygg återbetalat pengarna till kommunen den 29 september trodde man fortfarande på stadsbyggnadskontoret att det bara rörde sig om en felfakturering.
- Vi hade ingen information som tydde på någon oegentlighet då - entreprenören ringde ju själv upp och uppgav att vi blivit felfakturerade, säger Hans Revenhorn.
Fyra dagar senare erkände tjänstemannen att han använt 200 000 kronor av kommunens pengar till att bygga på sitt sommarhus.