Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Han gör en jordnära satsning på livet och musiken

Han är bondsonen som har ena foten i jorden och andra foten i musiken. "Båda två är en lika viktig del av mig", säger Simon Kuylenstierna.

Simon Kuylenstierna har tillsammans med vänner byggt up en studio i skogarna kring Norsholm.

Simon Kuylenstierna har tillsammans med vänner byggt up en studio i skogarna kring Norsholm.

Foto: Roland Klinga

Norrköping2021-11-18 10:00

Huset ligger avsides kan tyckas. Men kikar man mellan träden ser man bilar susa förbi på den stora motorvägen. Huset var en gång i tiden ett tillhåll för en religiös församling. Det här var någon gång under tidigt 1930-tal. Det syns också på byggnadens utformning, fönstren och den "läktare" som finns att det här var ett "guds hus". Nu är huset i trakterna av Norsholm på väg att bli något annat.

undefined
Simon Kuylenstierna har tillsammans med vänner byggt up en studio i skogarna kring Norsholm.

– Till nyårsskiftet kommer det att vara klart som en musikstudio. Vi har jobbat med den sedan vi köpte huset billigt 2018, säger Simon Kuylenstierna.

Simon Kuylenstierna är en 31-åring med många järn i elden. Musiken är en betydande del av livet. Men också lantbruket. Han utbildar sig just nu inom lantbruk på Vreta utbildningscentrum. Han jobbar på sin pappas gård. Han har sedan tidigare en ljudteknikerutbildning. Han har flyttat till Stockholm och flyttat tillbaka till Norrköping. Ett liv i rörelse.

undefined
Huset har tidigare tillhört en församling.

– Jag längtade tillbaka till Norrköping på ett sätt. Men jag trivdes i Stockholm. Sen ringde min pappa och tyckte att jag nog borde flytta hem. Det blev så. Det här är ändå hemma och jag vill jobba på gården. Här får jag musiken och lantbruket samtidigt, säger han.

undefined
Ett mixerbord som väntar på att få sina sladdar dragna.

Det sägs att lantbruket inte var en given sysselsättning för honom en gång i tiden. Och om det skulle vara aktuellt var han då tveksam till att ha djur på gården. Men hur det än var med den saken har han ändrat sig.

– Jag har förstått vilken nytta djuren gör för landskapet. Och jag har idéer om vad jag skulle vilja satsa på. Jag har lärt mig på utbildningen att hampa är att bra material för isolering. När vi renoverade huset här ville jag använda växten för isolering. Men det visade sig att det var dyrt. Växten har många användningsområden. Bland annat också till textilier och mat. Det är en spännande växt, säger han.

undefined
Just nu utbildar sig Simon Kuylenstierna inom lantbruk.

Han ser också hampan som en effektiv koldioxidsänkare som tar upp mer koldioxid under sin tillväxt än vad som släpps ut vid produktionen.

– Det är också viktigt i sammanhanget. Att tänka på klimatet. Hampan binder tre gånger mer än vad skog gör per hektar och år, säger han.

undefined
Menuett beskrivs i böckerna som en dansrytm i lugn tre fjärdedels takt.

Och musiken då? Han har själv släppt musik under åren. 2019 släppte han singeln "Journey". Och studion som håller på bli klar är till en del för hans egen skull. Och för hans pappa (som spelade i kultbandet Norsholms Befrielsefront). Men framförallt för andra som vill komma till en plats utanför Stockholm för att spela in.

– Mitt första mål med studion är att spela in ett album till mig själv. Vi vill att det här ska bli en plats som man kan åka till och stanna här för att spela in. Vi håller på och bygger övernattningsplatser som ska finnas tillgängliga. Man kommer hit några dagar och spelar in och gör det i en skön miljö. Det har varit mycket arbete med att få allt klart. Men snart är det klart, säger han.

undefined
Utanför studion syns det att ombyggnaden fortfarande pågår.

Han har inga uttalade drömmar och mål med vad studion ska bli för något. Men han hoppas att musiker hittar den och att det sprider sig. 

– Det finns en massa möjligheter runt om i Sverige att spela in. I storstäder. Här är det lite annorlunda. Det är inte tänkt att vi ska tjäna en massa pengar. Men här ska finnas bra utrustning så att det går att spela in både digitalt och analogt. Vi tänker också att det kan vara andra som också hyr in sig här om det inte är musiker. Det är en lugn och fin plats som kan användas av andra.

undefined
Simon Kuylenstierna tillsammans med kompisen Niklas Bryngelsson. Niklas Bryngelsson har hjälpt till mycket vid byggandet av studion.
Simon Kuylenstierna

Ålder: 31 år.

Bor: I Norrköping.

Utbildning: "Jag brukar säga att jag är ett waldorfbarn. För mig var det en bra utbildning. Sen är jag också utbildad ljudtekniker och utbildar mig numera inom lantbruk"

Företag: Står som ordförande för Studio Skogsbacka AB.

Sport: Spelade fotboll rätt länge i IF Sylvia.

Musik: Har släppt fyra singlar. Debut 2016 med "Taxfree".

Kuriosa: Kuylenstierna är ett namn med adliga förtecken. Har nummer 1304 som ättenummer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!