Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hallå där...

...Tom Sjöstedt, 26 år, från Gusum, som kom på en hedrande tredjeplats i Årets kock-tävling som avgjordes på Grand Hotel i Stockholm på torsdagskvällen. Till vardags arbetar han på Högbo Brukshotell i Sandviken.

Foto:

Norrköping2002-02-09 00:00
<B>? Hur känns det?</B>
- Det känns tungt. Man grämer sig, funderar på vad man gjorde för fel och känner en brutal revanschlusta. Det tar nog ett tag att smälta. Men jag kommer nog att vara ganska nöjd om en vecka. Trea i SM är väl helt okej, egentligen. Men man vill ju gärna vinna, så är det ju...
Det är tre månader som jag gått och bara har haft det här i huvudet och provlagat rätterna. Jag har knappt haft något socialt liv under tiden.

<B>? I tävlingen ingick bland annat att göra en modern svensk restaurangrätt av innanlår eller ytterfilé av ren. Vad lagade du?</B>
- Reninnanlår med renmärg och päronsmörsås. Smakerna var det nog inget fel på. Det var detaljer som inte stämde. Köttet kanske inte var 100 procentigt bra och så brände jag nog svartrötterna lite grann. Jag tror att det var de här faktorerna som spelade in i bedömningen.

<B>? Var det något moment som var extra svårt?</B>
- Det svåra är att jobba under tidspress. Det var också lite jobbigt mycket folk runt omkring oss som filmade och fotade.

<B>? Kommer du att tävla igen?</B>
- Ja, jag vill gärna vinna innan jag lägger av. Den som inte vinner får inte så mycket ut av att tävla, det är ju i princip bara vinnaren som uppmärksammas. På jobbet tycker de att jag ska ställa upp i "Gyllne kniven" om två månader. Då tävlar man i att laga en förrätt, varmrätt och dessert på Operakällaren i Stockholm. Tävlingen kan följas på storbildsskärm i restaurangen. Men jag får se om jag ställer upp. Det beror på om jag kommer på några bra tävlingsrätter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om