Christer Lord ska övergå till andra arbetsuppgifter i kommunen, vilka är ännu inte bestämt. Det torde vara bland annat därför, som han uttrycker sig försiktigt. Frågor om inte gymnasierna har på tok för dålig tilldelning bollar han vidare.
– Det resonemanget vill jag överlämna till politikerna, eller till någon annan tjänsteman.
– Jag har gjort bedömningen utifrån min egen arbetssituation, så att det här inte får återverkningar på hälsa och annat för mig. Så jag har gjort bedömningen, att det är lämpligt för mig att stiga av.
Som framgått i Folkbladet har gymnasienämnden fått betydligt mindre pengar det här läsåret. Det är då med hänvisning till att elevantalet sjunker. Men enligt båda lärarfacken blir konsekvensen i verkligheten nedskärningar. Lärarnas Riksförbunds Miia Austa talar rentav om en generation, som nu offras
– Det handlar om uppdragets komplexitet. Det handlar om de förutsättningar som finns ekonomiskt, om de förutsättningar som finns resursmässigt, säger Christer Lord.
Folkbladet: Gäller resursproblemen både gymnasierna och vuxenutbildningen?
– Förutsättningarna som sådana ligger ju inom ramarna för min uppgift som bildningschef. Sedan handlar det om olika förutsättningar för de olika skolformerna. Det är olika typer av arbeten, som behöver läggas ner där.
– Jag säger inte, att det är det ena eller det andra. Det är den totala bilden, som bidragit till det här beslutet.
Men det handlar alltså om bristen på resurser?
– Också om möjligheterna att disponera resurser, och de begränsningar som där finns. Sådant påverkar ju, hur man kan lösa uppdraget, säger Christer Lord.
I avvaktan på en permanent lösning går utbildningsdirektör Tommy Fabricius in som tillförordnad bildningschef.
– Christers nya arbetsuppgifter är ännu inte slutgiltigt fastställda. Men ambitionen är att använda hans goda egenskaper och breda kompetens på bästa sätt i kommunens tjänst, säger Fabricius i en kommentar.