Grannar slog larm om inbrott

Boende på Värmaregatan i Hageby vaknade i natt av att en fönsterruta till grannhuset krossades.

Norrköping2012-07-26 03:24

Det var strax efter klockan 01 natten mot torsdagen som polisen fick samtal om ett pågående villainbrott.

- Grannarna vaknade av att de hörde hur ett fönster krossades. De ser ingen människa, men de ser en ficklampa eller något liknande som lyser, säger Tor Sevelius, länsvakthavande polisbefäl i Östergötland.

Gärningsmannen eller gärningsmännen hann försvinna från platsen innan polisen anlände. Eftersom villan tros vara obebodd och är under renovering är det ännu oklart vad som eventuellt stulits. Polisen har ännu inte fått kontakt med villaägaren. En platsundersökning genomfördes av patrullen under natten. Vid 05-tiden var ingen misstänkt gripen för brottet.

Så sent som för ett par veckor sedan utsattes samma villa för inbrott och även då tog sig gärningsmannen eller gärningsmännen in genom att krossa ett fönster. En misstänkt person ska ha setts fly på en cykel i samband med brottet.

I och med att villan renoveras är det möjligt att tjuvar tänker att bostaden kan ha fyllts på med nya verktyg, säger polisen.

- Det är inte alls ovanligt att samma ställe blir utsatt flera gånger, men det behöver inte vara samma gärningsman, säger Tor Sevelius.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om