Godis för deklarationen
Igår var sista dagen att lämna in sin självdeklaration och många gjorde det också. Och fick godis som belöning.Om det berättar vi i Norrköping runt, där vi också noterar att svenska kyrkan flyttat på sitt sommaremblem vid Norra kyrkogården. Och så är det klart att Krokeksspelet återkommer ännu en sommar.
Cyklande självdeklaranter dök också upp i sista minuten igår och bjöds på godis på Saltängsgatan. Här är det Al Whiting som överlämnar sin deklaration till Maud Haglund, till vänster, och Kerstin Ullerstig. Foto: Niclas Sandberg (011-200 464)
Foto:
- Ja, så var det tänkt, säger förra kyrkoherden Barbro Westlund, som är kvinnan bakom verket. Men tack vare publiksuccén i fjol och at många bett om en upprepning, så fortsätter vi även den här sommaren. Men sen får vi se...
<B>+ Är det en exakt kopia av fjolårets uppsättning?</B>
- Ja, i stort sett, för det är samma plats, samma manus av mig och samma regissör i Lasse Torstensson. Det nya är dock att fem eller sex av amatörskådespelarna i fjol inte har tid i år och ersätts därför med nya människor.
- I fjol hade vi faktiskt tre utsålda föreställningar och nu får vi se hur det går med våra totalt 750 biljetter i år. Vi hoppas förstås på välfyllda läktare även i år, framhåller Barbro Westlund. Och vi känner redan förväntningarna på oss...
Deklarationsdags
Igår ringlade bilkön lång på Saltängsgatan och Norra Promenaden, där Skatteförvaltningen placerat ut personal att ta emot självdeklarationerna på sista inlämningsdagen.
- Och alla åker härifrån med ett leende, eftersom vi delar ut godis till alla deklaranterna, säger skattehandläggare Maud Haglund som stod utplacerad på Saltängsgatan tillsammans med kollegan Kerstin Ullerstig.
Det kom även en del sistaminutenlämnare gående och per cykel och även de fick givetvis lite godis med sig på den fortsatta färden!
Kyrkligt emblem
Många slängde igår en extra blick mot Norra kyrkogården vid Finspångrondellen. Ett nytt stort emblem har nu kommit på plats och det lockar blickarna till sig:
- Vi hade det här stora signumet längre ner mot hällristningsmuseet i fjol, men vi tror det syns bättre upp i Finspångsrondellen och därför har vi placerat det där i år, säger distriktschefen Rolf Lönngren vars mannar igår gjorde emblemet nästan helt klart.
- Och vi hoppas förstås att trafikanterna ska kolla till lite extra.
- Det enda som återstår är nu plantering av penséer i mitten av märket, som vi i övrigt fyllt av gatsten som formar vågor och vit krossad sten från Norrland. Jag tycker den ser lika fin ut som krossad marmor, men den norrländska stenen är betydligt billigare, fastslår Rolf Lönngren.
<B>+ Vad står bokstaven P för i märket?</B>
- Det står för Pax och är Kristustecknet, som också ingår i Svenska kyrkans logga, förklarar Rolf Lönngren.