Gamla saker har blivit populära
Till Erikshjälpens secondhandbutik i Norrköping kommer folk i drivor. Det trots, eller kanske på grund av, lågkonjunkturen. Det Erikshjälpen tjänar går till att hjälpa fattiga barn över hela världen.
- Idag är det inte skämmigt med secondhand. Det har blivit en livsstil. Och så ligger det i tiden att ta vara på miljön. Hon tillägger också att butiken ligger rätt bra till. En annan anledning till rusningen till Erikshjälpen är att de bara har öppet på onsdagar och lördagar. Det finns en anledning till det. Inne på butikens lager råder det ett ordnat kaos, och man behöver tid att organisera alltihop. Folk kommer från hela Norrköping för att skänka saker och dessa måste kollas och prissättas innan de kan säljas. - Det är bättre med gamalt än nytt om man kan hitta det man vill ha. Det är så mycket som slängs som är i bra skick och det är bra att hjälpa till. Det är första gången jag är här, men inte den sista, säger Kerstin Bremer. Hon har kommit till butiken på rekommendaktion av sin dotter, Ylva Hulthén, som säger: - Jag har gått under ganska lång tid till secondhandbutiker. Det finns så mycket fynd att hitta. Skänker olika saker
Jo, det finns det nog. Folk har skänkt alla möjliga saker. Allt från kläder och möbler till lampor och porslin trängs mellan butikens väggar. Harriet Blomstrand tror det är flera som kommer till butiken för att göra fynd. - Många köper ju prylar och säljer dem sedan på nätet. Kunskapen om gamla prylar ökar, folk tittar på Antikrundan och såna program på tv, säger hon. Men för Erikshjälpen är syftet inte att tjäna pengar. Det primära är att få in pengar så att de kan hjälpa barn. Harriet Blomstrand tycker att det går ganska bra att samla in pengar. - Vi är rätt nöjda med det vi har fått in, men vi vill ju gärna ha in mer!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!