Frivilligcentralen: Tipsa om vem som behöver en semla

Vem i din närhet skulle må bra av ett besök och en semla? Det vill Frivilligcentralen i Norrköping som kör ut semlor på fettisdagen ha tips om.

Frivilliga från Frivilligcentralen kör ut semlor på fettisdagen till personer som haft det tufft och kan behöva en uppmuntran, är ensamma eller inte har råd att köpa en semla.

Frivilliga från Frivilligcentralen kör ut semlor på fettisdagen till personer som haft det tufft och kan behöva en uppmuntran, är ensamma eller inte har råd att köpa en semla.

Foto: Victoria Essenholm, Johanna Forsell

Norrköping2023-02-06 16:00

"Tisdagen den 21 februari är det semmeldagen och vi på Frivilligcentralen kommer för tredje året i rad att åka ut och lämna över semlor till ett antal personer i Norrköping – men nu behöver vi din hjälp. Vem i din närhet skulle må bra av ett besök, lite småprat och en semla?", skriver Frivilligcentralen och fortsätter:

"Tipsa om dig själv eller om en vän, bekant, familjemedlem, granne eller moster. Någon som är ensam, har haft det tufft eller som bara skulle må lite extra bra av en semla". 

Första gången Frivilligcentralen delade ut semlor var under pandemin. 

– Då funderade vi över hur kan vi nå ut till de här personerna som inte kommer ut, framför allt äldre. Vi tänkte att alla blir glada av en semla! säger frivilligsamordnare Johanna Forsell.

– Egentligen är semlan ett verktyg för att vi när vi delar ut kanske stannar i trapphuset en kvart, tjugo minuter och pratar en stund. Det blir egentligen mötet som är det viktiga. Det kan vara personer som inte träffat någon under den dagen eller den veckan, och då känns det ju väldigt viktigt.

– Så började det. Nu tänker vi att vi breddar lite och det gjorde vi även förra året, då vi även åkte till våra frivilliga som kanske inte kan vara lika aktiva just nu, som en liten uppmuntran. Och så åker vi till personer som vi får tips om, som är ensamma eller har haft ett tufft år, och som behöver lite uppskattning.

Förra året delade man ut 60 semlor. Tips mejlas till: molly@frivilligcentralen.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!