Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Från idyll till helvete

På måndagen minglades det på f d Getå pensionat och turisthotell. För då invigdes abstinensvården, som Bogruppen ska bedriva där. En av programpunkterna var Annika Östberg, intervjuad av Bogruppens kliniske chef, traumaterapeuten Alf Winnaess.

Annika Östberg intervjuades av Bogruppens tekniske chef Alf Winnaes.

Foto: Niclas Sandberg

Annika Östberg intervjuades av Bogruppens tekniske chef Alf Winnaes. Foto: Niclas Sandberg

Foto: Niclas Sandberg

NORRKÖPING2014-01-21 06:50

Här finns bara tid och utrymme för några nedslag i denna livshistoria, som så länge blev bara sorgligare och sorgligare.

Men efter några år som fri kvinna är Annika Östberg nu åter i vad som, i varje fall i jämförelse med state prison i USA, är rena rama idyllen. Och som idyll framstår för henne också de svenska 1950- och 60-talen, som hon växte upp i.

– De där första tio-tolv åren var sedan en stark grund att stå på mitt i eländet. Jag har träffat så många andra, som fick växa upp bland narkotika och kriminalitet.

Men idyllen i folkhemmet tog tvärt slut ,sedan mamman träffat en amerikan och tagit med sig 12-åriga Annika till Saint Louis. Där fick familjen snart två medlemmar till. Annika kände sig sviken av mamman – och utanför var hon, både hemma och i skolan.

Alldeles ensam

– Jag var alldeles ensam, och mamma förstod inte djupet av min känsla. Jag längtade hem, längtade till Sverige, till min farmor och farfar.

Efter att i tonåren börjat ge sig ut på ändlösa promenader kom hon samman med folk i andra änden av Saint Louis. En trummis i ett rockband fattade intresse för henne; han var 24 och hon 13. Hon rymde flera gånger, hamnade i ungdomsvård, rymde igen. Snart hade hon tagit sig ända bort till hippieerans förlovade land Ashbury Haights i San Francisco.

Där handlade det om Vietnam och förändra samhället, om att skapa en ny värld. Men också, och inte minst, om - droger.

Läs mer i tisdagens Folkbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om