Frälsningsarmén förstärker

Frälsningsarméns musikkår i Norrköping har fått en förstärkning för 80 000 kronor. Detta via ett inköp av en ny tuba till musikkåren.

Ny tuba. Frälsningsarméns musikkår i Norrköping har fått en ny tuba för 80 000 kronor. Lars Jönsson spelar på den och ses här med kårchefen Sara Beijer.

Ny tuba. Frälsningsarméns musikkår i Norrköping har fått en ny tuba för 80 000 kronor. Lars Jönsson spelar på den och ses här med kårchefen Sara Beijer.

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2017-03-04 15:00

– Det är förstås väldigt roligt att få en alldeles ny och fin tuba, säger Lars Jönsson som är den som spelar på tuban.

Vilken skillnad gör det att få ett nytt instrument?

– Det känns lättare att spela på det, säger han. Om det sedan låter bättre eller inte, är svårt för mig att säga, så det får väl andra avgöra. Men tuban känns i alla fall som ett mycket positivt nyförvärv till vår musikkår.

Är det Frälsningsarmén som betalt tuban?

– Nej, säger Sara Beijer som är kårchef i Norrköping tillsammans med sin man Anders. Vi har inte råd med inköp av så dyra instrument, utan det är Frälsningsarmémusikens vänner här i Norrköping, som står för kostnaden av den nya tuban.

Och hur får de in pengar till såna här satsningar?

– De arrangerar en försäljningsdag per år med lotterier och lite annat. Då brukar det bli fullt hus här, och då får vi in en hel del pengar, som bland annat kan användas till inköp av nya instrument.

– Man kan ju tillägga, säger Lars Jönsson, att vi sålt musikkårens gamla tuba för 20 000 kronor, så netto kostar den nya tuban 60 000 kronor. Men det är ju en stor investering även det.

Frälsningsarméns musikkår i Norrköping bildades 1886 och är idag alltså totalt 13 0 år. Som mest har man varit drygt 20 musikanter, men dagens musikkår består av nio musikanter.

– Och på lördag har Frälsningsarmémusikens vänner sitt årliga arrangemang här i Norrköping, då vi gästas av Frälsningsarméns musikkår från Finspång, berättar Lars Jönsson. Då är det enbart de som står för musiken, så då får vår nya tuba vila...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om