Försök att tysta grovt misshandlad

Förra fredagen häktades två personer misstänkta för utpressning, rån och grov misshandel. Nu finns misstanke om att någon hotat målsägande att ta tillbaka polisanmälan.

NORRKÖPING2014-12-15 08:36

Två män, 31 och 37 år är misstänkta för att ha misshandlat, utpressat och rånat en man i hans bostad i Norrköping i slutet av oktober.

De häktade ska ha kopplingar till kriminella nätverk och 37-åringen är samme man som vid flera tillfällen stormat fotbollsplaner för att krama om sina idoler, Lionel Messi på Friends arena 2013 och 2006 var det Ronaldinho som kramades om på Råsunda. Mannen har tillträdelseförbud till arenorna - som han brutit emot.

När det gäller den aktuella brottsmisstanken är polisen mycket förtegen, men mannen som är en lokal företagare ska utsatts i sitt hem. Vad motivet kan vara vill eller kan polisen i nuläget inte kommentera. Inte heller är man särskilt talför när det gäller kopplingen till anmälan om övergrepp i rättsak, mer än att någon ska ha försökt få målsägande att dra tillbaka sin polisanmälan. Mannen som ska ha utsatts för brotten ska inte ha några kopplingar till kriminella gäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om