Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

För mycket mat - för litet kök

- Lokalen är sliten och svårrengörbar. Det är dags att renovera och se till att ytorna blir släta, täta och rengörbara, skriver miljö- och hälsoskyddsinspektören Vesna Karanovic i sin kontrollrapport. Om inga åtgärder vidtas kan köket på Ria-center tvingas att slå igen.

NORRKÖPING2008-11-20 03:00
Enligt miljö- och hälsoskyddsinspektör Vesna Karanovic som gjorde inspektionen på Ria-center beror kraven bara delvis på de nya EU-reglerna när det gäller livsmedelshantering.- Hygienen inom livsmedelslagstiftningen har inte ändrats, säger hon och framhåller att det var dags för en kontroll på Ria-center på Sandgatan där det har serverats lunch i drygt 14 år.Ett av problemen på Ria är att det lagades alldeles för mycket mat i det lilla kök som finns där. I genomsnitt lagas mat till mellan 40 och 50 personer varje dag. Dessutom hanteras rått kött tillsammans med andra råvaror, som potatisskalning, vilket inte är tillåtet.Väntar på en plan
För att Ria-center ska få fortsätta att laga mat krävs att man renoverar köket. En renovering som, enligt föreningen Hela människan som driver Ria-center, skulle kosta 2,7 miljoner kronor.Vesna Karanovic väntar just nu på att Hela Människan ska komma in med en plan på hur de har tänkt att åtgärda bristerna.- Jag har inte satt något datum. Det är bättre att de åtgärdar det här på ett bra sätt men de måste åtgärda bristerna inom rimlig tid, säger Vesna Karanovic.Hon förstår att det här ställer till det för Ria-center.- Som människa förstår jag problematiken men som tjänsteman får jag inte värdera människor olika, säger Vesna Karanovic.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om