För mycket mat - för litet kök
- Lokalen är sliten och svårrengörbar. Det är dags att renovera och se till att ytorna blir släta, täta och rengörbara, skriver miljö- och hälsoskyddsinspektören Vesna Karanovic i sin kontrollrapport. Om inga åtgärder vidtas kan köket på Ria-center tvingas att slå igen.
För att Ria-center ska få fortsätta att laga mat krävs att man renoverar köket. En renovering som, enligt föreningen Hela människan som driver Ria-center, skulle kosta 2,7 miljoner kronor.Vesna Karanovic väntar just nu på att Hela Människan ska komma in med en plan på hur de har tänkt att åtgärda bristerna.- Jag har inte satt något datum. Det är bättre att de åtgärdar det här på ett bra sätt men de måste åtgärda bristerna inom rimlig tid, säger Vesna Karanovic.Hon förstår att det här ställer till det för Ria-center.- Som människa förstår jag problematiken men som tjänsteman får jag inte värdera människor olika, säger Vesna Karanovic.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!