Kommunens överförmyndarenhet har under hösten bjudit in till digitala informationsträffarna för att rekrytera nya gode män. Träffarna har gett bra resultat, men fler gode män behövs.
Som god man hjälper du en medmänniska att få livet att fungera. Uppdragen kan se olika ut, men det kan bland annat handla om att hjälpa till med ekonomi, kontakter med myndigheter och juridiska ärenden.
Idag finns det omkring 750 aktiva gode män i Norrköping, men för att bland annat kunna matcha personer som trivs bra tillsammans behövs omkring 150-200 nya varje år.
I och med pandemin har överförmyndarenheten annonserat och informerat om digitala informationsträffar på sociala medier, vilket lett till att antalet deltagare ökat.
– Många är nyfikna på hur de kan hjälpa en annan medmänniska, vilket känns väldigt roligt. Det är ju även väldigt goda nyheter för alla som väntar på att få en god man, säger Rikard Törnå, rekryterare samt överförmyndarhandläggare, i ett pressmeddelande.
Inför 2022 ingår rekrytering av gode män i överförmyndarenhetens uppdragsplan. Under våren har tre digitala informationsträffar planerats in och Sofie Sommansson, enhetschef på överförmyndarenheten, hoppas att intresset fortsätter att öka.
– Vi är enormt glada och stolta över de fantastiska uppdragstagare som vi har i Norrköping, men det finns fortfarande ett stort behov av fler personer som vill engagera sig för att hjälpa andra, säger Sofie Sommansson.