Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Fiskeby storsatsar – ministern lär sig mer

Fiskeby board fick möjligheten att visa runt en nyfiken besökare från regeringsnivå på fredagen. Nya miljö- och klimatministern Annika Strandhäll var på plats för lära sig mer om återvinningsindustrin.

Annika Strandhäll, miljö- och klimatminister, var på besök på Fiskeby på fredagen.

Annika Strandhäll, miljö- och klimatminister, var på besök på Fiskeby på fredagen.

Foto: David Hernqvist

Norrköping2022-02-11 17:04

Kanske mest känd är hon från tiden socialförsäkringsminister och socialminister.

Nu har Annika Strandhäll haft posten som Sveriges miljö- och klimatminister i drygt två månader. Då tog hon chansen att bjuda in sig själv till Fiskeby i Norrköping för en rundtur – och för att prata om massalinjer.

– Jag är här för att lära mig om återvinningsindustrin. Det är fantastiskt att en sådan här viktig anläggning ligger i Östergötland, säger hon.

Annika Strandhäll lyfter Fiskeby som en betydande del när Sverige ställer om för fler gröna jobb.

– Det är den inriktning som den nya regeringen vill ta. Nu har jag en chans att i verkligheten se de nya jobb som skapas och få bättre förståelse för den cirkulära ekonomin.

Fiskebys vd Arvid Sundblad berättar om satsningen på en ny massalinje som rengör vätskekartonger, som exempelvis mjölkpaket. En av orsakerna till ministerns besök. Pappersbruket har fått bidrag från Energimyndigheten på ungefär 300 miljoner kronor för projektet.

Med det följer uppdraget om den nya massalinjen.

– Vi vill visa hur det ska gå till och berätta hur vi löser det här projektet, säger Arvid Sundblad.

Förhoppningen är att kunna återvinna enklare och ännu mer. Det kan innebära att mindre kartong eldas och i stället återvinns.

– Vi skulle spara väldigt mycket koldioxid, om vi lyckas med det här, säger Arvid Sundblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!