Festkväll och en ny kokbok

Nu ska de som äter kommunens mat få en hälsosammare, mer varierad kost med hållbarare innehåll. Dessutom ska den vara mer närproducerad.

Kockutbildning på De Geergymnasiet.

Kockutbildning på De Geergymnasiet.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2014-12-15 08:00

Det är tanken efter den utbildningssatsning Norrköpings kommun har genomfört där 120 kommunala kockar och ekonomibiträden under ett och ett halvt år har vidareutbildat sig inom kost, hälsa och hållbar utveckling. I ett pressmeddelande skriver kommunen att utbildningen har varit en succé och att man därför vill fira det med en festkväll på förvaltningshuset Rosen den 16 december.

Kockutbildningen har varit en del i den jobbsatsning där kommunen har anslagit 52 miljoner kronor till att skapa nya jobb, vidareutbildning för anställda och en kvalitetshöjning i verksamheten. De 120 personerna har under tre terminer genomgått 6 veckors heltidsstudier på restaurangskolan De Geergymnasiet i Norrköping. Under festkvällen kommer man att fira med återblickar, mingel, mat och underhållning. Dessutom kommer man ta tillfället i akt att lansera en helt ny kokbok med ”helt autentiska kommunrecept”.

Kokboken som är ett resultat av projektet Norrköpings kommuns måltidsinspiratör är tänkt att fungera som inspiration till såväl anställda inom kommunen som de som arbetar med mat och kost i andra kommuner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om