Färgstark dag i Navestad
NORRKÖPINGI lördags var det dags för festliga Navestadsdagen. Norrköpings frisbeestjärna Mila Fahr invigde en niohålsbana för frisbeegolf. Hon var också den som delade ut stipendium till Navestads eldsjälar Tobias Låringe och Pascal Behnan.
Afrikanska föreningen var en av de många färgrika grupper som uppträdde på Navestadsdagen. FOTO: HENRIK FLYGARE
Foto:
Det viktigaste under dagen tycker Elisabeth Andersson är stipendieutdelningen. Stipendiesumman 500 kronor är symbolisk.
- Stipendierna framför allt ett sätt att visa uppskattning och uppmuntra de som engagerat sig i Navestad och varit bra förebilder, säger hon.
I år belönades Tobias Låringe och Pascal Behnan. Tobias fick det för att han "varit en god förebild och med stort engagemang spridit glädje och lust med musik i Navestad". Pascal fick det för sitt arbete med dansgrupper och att hon "alltid är glad och positiv och en bra kompis."
- Som världen ser ut är det viktigt att vi jobbar i det lilla. Vi måste gå i spetsen för att visa att det är viktigt att vara schysta kompisar, säger Elisabeth Andersson.
<b>Uppsluppen stämning</b>
Dagen var ylld av musik, dans och sång bland annat från den nya Navestad mot våld-skivan, som både Tobias Låringe och Pascal Behnan medverkar på. Chicas tropicales och Afrikanska föreningen var ett par av de många andra färgrika grupper som uppträdde och bidrog till en uppsluppen stämning.
Ingen mindre än Norrköpings egen frisbeestjärna Mila Fahr invigde en ny niohålsbana för frisbeegolf. Hon är en av dem som har anlagt banan, ett ganska knepigt arbete eftersom terrängen är kuperad omkring Frinavet.
- Det känns jätteroligt att få inviga den nya banan. Jag hoppas att intresset för frisbeegolf ökar, säger Mila Fahr.
<b>"Vi vidgar vyer"</b>
Initiativet till banan kom från Marcus Andé. Han sadlade om från egen företagare i databranschen för att bli fritidsledare på Frinavet.
- Jag ville göra något vettigt. Här känns det att man behövs, säger han. Det finns ett intresse för allt om man visar det. Vi arbetar för att vidga vyer och få de unga att inte bara titta på video, säger Marcus Andé.
Under dagen tog ungdomar och barn chansen att arbeta ihop pengar till deras planerade resa till fjällen. De hade loppmarknad och sålde lotter och hembakt bröd.