I onsdags fattade utbildningsnämnden beslut om nästa års skolbudget.
Moderaterna riktade kritik mot förslaget som röstades igenom och menar att en för stor del av pengarna läggs på tjänstemannaorganisationen.
Pengar som de anser skulle kunna göra större nytta om de istället användes till att anställa fler lärare och höjd eleversättning.
Heikki Bodsunder menar att det finns fog för kritiken.
– Det är klart att vi har en stor "overhead"-kostym i kommunen. Samtidigt gör de på utbildningskontoret nytta. Självklart vore det bra att se över organisationen och se om det går att banta ner den så att det blir mer pengar per elev ute i skolorna, där de verkligen behövs. Det är alltid klokt att se över sin kostym och se om man kan omfördela medel, säger han.
Och så säger Niclas Sjöström, kommunombud för Lärarnas riksförbund, om situationen:
– Utbildningskontoret fyller en väldigt viktig funktion samtidigt är det viktigt att de besparingar som görs i verksamheten också återspeglas där. Det måste finnas en symbios de emellan, så att det inte bara sparas på ett håll.
Ett av de stora problemen i dag är att få tag på behörig personal.
Samtidigt är det många behöriga lärare som just nu arbetar på utbildningskontoret berättar Heikki.
– De kanske skulle göra större nytta ute i skolorna, samtidigt har de med sig sin erfarenhet i det uppdrag de har på utbildningskontoret, så det är lite tveeggat det där, säger han.
Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden, håller inte med om att tjänstemannaorganisationen är för stor och har en annan bild av situationen.
– Den största neddragning vi gjort i år, procentuellt sett, är på administrationen. Sedan om man tittar på vad de faktiskt gör så är det ju det som skollagen säger att man måste göra. Det handlar om att sköta ekonomin, personalfrågor och information till vårdnadshavare. Vi har en skolutvecklings- och forskningsavdelning som faktiskt stöttar skolorna. Det stora lyft som gjorts på Klingsborgsskolan de senaste åren har kommit efter stöttning från den avdelningen, så att vi skulle ha en stor organisation som inte gör något är helt fel. Dessutom är det så att om man drar ner för mycket och saker sedan ändå måste göras så kommer det falla på lärare och rektorer istället, säger hon.