Han beskriver hur personen framför rykandes började hoppa omkring och rota i fickan. Den rykande mannen tog sin in till en butik medan en vakt rusade för att hjälpa.
Folkbladet fick på onsdagseftermiddagen kontakt med den drabbade mannen efter att han kommit hem omplåstrad från sjukhuset.
– Det är en konstig händelse. Man står lite småchockad sådär. Och när det bränner sådär i byxorna så undrar man vad fasen som händer.
Han beskriver först en oerhörd värme. Plötsligt sprängs mannens Samsungtelefon, fortfarande kvar i byxorna. Först efter det föll den ner på golvet. Det lät rejält, enligt vittnen. Telefonen hade innan den sprängdes bränt hål i byxorna och glidit längre ned på benet.
– Det var tur att jag inte hann få upp den. Hade jag hållt den i handen hade det nog kunnat bli värre, säger mannen.
Stora delar av benet blev svart och mannen fördes till sjukhuset.
– Jag visste inte om det var byxan som bränt fast eller om det var bränd hud så jag tyckte att det var bäst att kolla upp det.
Låret och delar av underbenet lades om med omslag för brännskador. Men själv beskriver mannen inte skadorna som så omfattande.
– Jag fick mildare brännskador på låret och nedanför knäskålen. Tror jag hade väldig tur ändå och gissar att jag hade displayen inåt benet så sprängkraften var utåt. Men det är som sagt min gissning.
Ungefär en månad tidigare bytte mannen ut batteriet på telefonen, just för att det varit dåligt en tid.
– Men jag ville spara lite pengar åt företaget så jag valde ett billigare batteri istället för Samsungs originalbatteri. Det känns ju inte som att det är telefonens fel, utan snarare batteriet, säger han.
Väktaren som kom fram för att hjälpa trodde först att det var en powerbank som sprängts. Mannen beskriver sin telefon som förstorad, snarare än i småbitar. Som om man spränger en kinapuff i en burk.
Så här i efterhand kan han bjuda på händelsen.
– Det såg nog väldigt roligt ut när jag hoppade omkring där rykandes och "aj aj aj".
Hur tänker du kring fortsatt användande av mobiltelefon?
– Som jag sa till min svärmor, som menade att man måste tänka efter hur man använder telefonen efter en sån här sak: Vad är sannolikheten att det händer igen? Jag tror inte det kommer att påverka mig. Man använder ju telefonen som väckarklocka och har den vid sängen och allt. Det kommer jag nog fortsatt att ha, fast just nu har jag ju ingen telefon ... Men åskan slår nog inte ner två gånger.