Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

"Ett första steg mot nedläggning"

NORRKÖPING
Representanter från samtliga partier i kommunfullmäktige, polismyndigheten och sjukhuset gick i måndags samman för att visa sin motvilja till besparingsförslagen som nu lagts fram.
- Det är helt klart ett första steg mot att hela sjukhuset i Norrköping försvinner, förklarade Helene Andersson-Molina, ortopedläkare och representant för den yngre läkarkåren i Sverige.

Norrköping2003-09-10 06:00
Samtliga partier i kommunfullmäktige skrev i måndags under ett uttalande om Vrinnevisjukhusets vikt i Norrköping. Med fanns också representanter från både polisen och Vrinnevisjukhuset.
- Vi måste tro och hoppas på att vi kan påverka så att vi får behålla ett fungerande akutsjukhus i Norrköping, förklarade Jörgen Rundgren (m).
- Vi representerar ju Norrköpings befolkning så det är klart att vi måste kunna påverka, konstaterade Kristina Lundberg (fp).
Jörgen Rundgren (m) och Helene Andersson-Molina var initiativtagare till måndagens möte i rådhuset. Under mötet vittnade bland annat Curt-Gösta Nilsson om den nuvarande situationen utan en tillnyktringsenhet i Norrköping.
- Det är redan idag en ohållbar situation. Som det är nu får akuten ta många av de berusade. Annars får de ligga i våra arrester och så ska det ju inte vara, förklarade han.
Vid mötet uppvisades också statistik över hur hårt belastad akutmottagningen i Norrköping är.
- Vi tar emot mer än Linköping och hur ska de kunna ta emot två tredjedelar av våra patienter, undrar Jörgen Rundgren.
- Det här är ett första steg mot att Vrinnevisjukhuset försvinner helt och just nu diskuterar många om vi ska gå ur landstinget. Vi måste tillbaka till att bedriva sjukvård i upptagningsområdet och inte kulturinrättningar eller länstrafik, konstaterade Helene Andersson-Molina och pekar på att det inte kan vara politiker som styr sjukvården.
- Det är ett systemfel, fortsätter hon.
Samtliga vid mötet i måndags skrev under uppropet som främst vill behålla akutsjukvården i befinnligt skick. Ett fungerande sjukhus som både har akut- och specialistsjukvård.
Besparingsförslagen som lagts fram ger de inte mycket för.
- De borde istället titta på landstingsadministrationen. Där går det nog att dra ner en hel del. Och på den högspecialiserade sjukvården som finns i Linköping, påpekar Jörgen Rundgren.
Gruppen är medveten om att besparingar måste genomföras men tror inte på dagens landstingsmodell och förslagen som politikerna ska fatta beslut om.
Vid mötet skrev gruppledare från samtliga partier i kommunfullmäktige under på uppropet, att Vrinnevisjukhuset är livsviktigt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om