En principsak

- Det är ju Stadiums lager fast vi inte äger lokalerna, säger Stadiumgrundaren Ulf Eklöf. Att deras informationschef inte kände till ägarförhållandena tycker han inte är så konstigt.

Foto: Forsby Jan

Norrköping2008-11-14 03:00
- Stadium har ju aldrig ägt lokalerna så jag förstår inte riktigt frågan, säger han.Men de allra flesta har väl sedan lagret byggdes tagit för givet att det är Stadium som äger det och att de som jobbar där är anställda av Stadium.- Stadium äger av princip inga fastigheter eftersom man som hyresgäst kan förändra under resans gång, säger Ulf Eklöf.För att kunna bygga lagret bildade Ulf Eklöf tillsammans med brodern Bo Eklöf ett fastighetsbolag.- Det sålde vi till Norske Bank i juni 2007 efter att vi fått förfrågan från dem, säger Ulf Eklöf.Tufft 2009
Norske Bank sålde i sin tur lagerlokalen vidare till ett norskt fastighetsbolag som äger lokalen där DSV står för logistiken och de anställda. Hyresavtalet för Stadiums del är på tio år.De cirka 150 anställda på lagret är den enda arbetskraft som Stadium hyr externt. De andra cirka 3 000 i personalen är anställda av Stadium. Eller 2 975, som de kommer att vara om man räknar bort de som nu varslats."Jättetråkigt"
- Det är såklart jättetråkigt att behöva varsla, men vi måste ställa om och rätta oss efter förändringen i hur vi jobbar. Allt mer av vår verksamhet sker inom andra medier, där vår e-handel är en del. Vi måste förebygga - 2009 kommer att bli jättetufft, säger Ulf Eklöf.
tadium ägs och drivs av bröderna Ulf och Bo Eklöf med familjer till 75 procent. Resterande ägardel innehar Ikano S/A som ägs av familjen Kamprad. Stadiumkoncernen omfattar ca 110 butiker i Sverige, Danmark och Finland. I koncernen ingår förutom Stadiumbutikerna, specialkoncepten Stadium Ski, Stadium Golf och Stadium XXL. Till koncernen hör också Red Devil- och Sports Outletbutikerna samt dotterbolagen Stadium Promotion AB och Stadium Sports Camp AB (svb). Budgeterad omsättning 07/08 är 4,9 miljarder SEK inkl moms. Koncernen har ca 3000 medarbetare och ca 1 miljon Stadium Cardmedlemmar. Den första Stadiumbutiken öppnade 1987 på Sergelgatan i Stockholm. De senaste två åren har företaget gjort stora investeringar i en ny stor distributionscentral och två nya spännande butikskoncept, Stadium XXL i Sisjön, Göteborg samt e-handel på www.stadium.se. Innevarande år har ett omfattande arbete påbörjats med att applicera en ny identitet för hela koncernen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om