Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En högklassig kockkvartett

NORRKÖPING
De Geergymnasiet vann på måndagen kocktävlingen "Klasskampen" i Jönköping.
- Det är lite extra kul att vi vann över en friskola som ska etablera sig här i Norrköping, säger Robin Hansson.

Laget från De Geergymnasiet vann en kockduell på Mårdskogs och Lindkvists vin- och spritmässa på måndagen. Priset var 5000 kronor till klasskassan, diplom och vassa knivar till kommande kockdueller. Från vänster: Sofi Jonsson, Alejandra Pobelete, Robin Hansson och Joakim Öhman.
FOTO: ROBERT SVENSSON

Laget från De Geergymnasiet vann en kockduell på Mårdskogs och Lindkvists vin- och spritmässa på måndagen. Priset var 5000 kronor till klasskassan, diplom och vassa knivar till kommande kockdueller. Från vänster: Sofi Jonsson, Alejandra Pobelete, Robin Hansson och Joakim Öhman. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2002-03-20 00:00
Sofi Jonsson, Robin Hansson, Alexandra Pobelete och Joakim Öhman går sista året på hotell- och restaurangprogrammet på De Geergymnasiet. De vann tävlingen med en egenkomponerad en maträtt bestående av citrusmarinerat ankbröst med ett purétorn, päronvinägersås, rödlöksmarmelad och västerbottenflarn.
En vecka före tävlingen på Mårdskogs och Lindkvists vin- och spritmässa fick de veta vilka råvaror de hade att utgå ifrån.
- Vi hann inte träna så mycket eftersom det var kort om tid, berättar Robin Hansson. Men vi bestämde ganska snabbt att vi skulle göra stekt anka och puré av sparris, potatis och kronärtskockor.

<b>Del i underhållning</b>
Tävlingen var en del av underhållningen på mässan och konferencier var Staffan Ling, som lett "Kockduellen" i TV. Han satt i juryn tillsammans med fyra kockar och bedömde elevernas samarbete, hygien i köket, uppläggningen av maten och anrättningens smak.
De Geergymnasiet tävlade mot ett lag bestående av restaurangelever från Ultra utbildning i Eksjö. Företaget ska starta John Bauergymnasiet med en hotell- och restaurangutbildning i Norrköping.
- Det är lite extra kul att vi vann över en friskola som ska etablera sig här, säger Robin Hansson.
1, 5 timme hade lagen på sig att laga maträtterna.
- Det var otroligt trångt i de små köken. Vi fyra var där och kockarna skulle ju följa vårt arbete, säger Robin Hansson.

<b>Jobbade lugnt</b>
Men trots att eleverna berättar att det var trångt och nervöst att tävla lyckades de bra med samarbetet, anser läraren Mats Carlsson.
- De jobbade lugnt, metodiskt och hade en fin organisation, säger Mats Carlsson.
Priset var 5000 kronor till klasskassan och exklusiva kockknivar till de fyra vinnarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om