- Vintrarna 2009-2010 och 2010-2011 var ju extrema. Det här är däremot en ganska normal vinter, säger Kronberg.
Han vill inte gå med på att, så som det påstås av en del, snöröjningen skulle vara sämre skött i år än tidigare.
Bara en skillnad- Det är samma upphandling som gäller. Enda skillnaden är att vi håller igen på att lassa bort snön. Vi tar bort den bara, om det är trafikfarligt eller om inte kollektivtrafiken kommer fram.
I stället får då snön ligga kvar i högar längs gatorna.
- Det ska ju vara vettigt också, om vi ska ta bort snön. Annars kan man ju hellre lägga pengarna på andra saker.
Men varför har ni nu övergått till att göra på det viset?
- Vi har ju en budget att hålla. Och då måste vi hålla den också, svarar Mathias Kronberg.
De båda tillplatser som man har - en sydlig tipp på Sylten, och en nordlig i anslutning till pendlarparkeringen på Ingelsta - räcker så här långt mer än väl.
Även i Strömmen- Och sedan har vi också ett färdigt tillstånd att tippa i Strömmen. Men det gäller då bara, när det är fullt på deponierna och när det är nyfallen snö.
Mest klagomål, eller om det nu är frågor, från allmänheten är det alltså beträffande gångbanorna.
- Där gäller ju, att fastighetsägarna ska hålla rent på sina gångbanor ända tills vi säger åt dem, att vi stänger dem. Fram till dess ska de sköta snöröjning och halkbekämpning.
Här vill Mathias Kronberg passa på att påminna fastighetsägarna om, att det också är deras ansvar att se till att rensningsbrunnarna fungerar. Det ska vara rent på gallren, och det får inte bli som mindre sjöar på trottoarerna.
Alltid öppnaAv de kommunala snöuppläggningskartor, som Mathias Kronberg och hans mannar har att rätta sig efter, framgår vilka gångbanor som alltid ska hållas öppna.
Övriga gångbanor får emellertid, om så behövs, läggas igen med snö.
Ett sådant läge uppstår, när den hopsamlade snön inte längre ryms längs trottoarens kantsten. Då finns det ett antal gångbanor, som får läggas igen.