Varje tisdag kl 10-15 kommer det att också talas finska på den här träffpunkten, det ska man kunna vara helt säker på.
Ett särskilt inslag blir den juttu-tupo, som Sirpa Ingvaldsson ska ansvara för och som bedrivs i Studieförbundet Vuxenskolans regi.
Vad en juttu-tupo är för något? Jo, en pratstuga – eller kanske bättre snackstuga, eftersom det är lite lättare prat som åsyftas. Böcker på finska kommer att finnas tillgängliga och gärna då svara för en del av samtalsämnena.
Munro och StålBland böckerna hittar vi såväl nobelpristagaren Alice Munro som klassikern "Vänrikki Stoolin tarinat ". Där kan man nog på egen hand klara översättníngen – Fänrik Ståls sägner, såklart.
Invigning var det. Vård- och omsorgschefen Magnus Johansson klippte ett band samt menade, att det är med goda idéer som med kantareller; hittar man en har man snart också flera till..
På kort tid har ju också flera goda ideer för Norrköpings finskspråkiga kommit fram. Allt har då skett sedan Norrköping vid årsskiftet 2011/2012 blev förvaltningsområde för finska språket.
Kommunen måste nu kunna erbjuda förskola och äldreomsorg helt eller delvis på finska. Och kommuninvånare ska ha full rätt att använda finska i kontakter med myndigheter.
Längtat efter– Det här är något, som Sverigefinnarna i Norrköping har längtat efter i åratal, sade kommunens samordnare Raija Arvidsson till Folkbladet i samband med återinvigningen av träffpunkten.
– Största delen kom på 1960- och 70-talen, när Goodyear, Ericsson, Fiskeby, Holmen och de andra skrek efter folk. Det var bara att komma ena dagen, och börja nästa. Och många finländare gjorde så.
– Det är förstås också vid just den tiden... 70-talet, 80-talet, som regeringen borde ha tänkt till. Nu kommer det här på sätt och vis 20 år för sent. Men vi ska göra det bästa av det, och nu satsar vi också på andra och tredje generationerna.
Finland och Sverige har en lång gemensam historia, och finska språket har förekommit här i mer än 800 år.