Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En bullfest de vill ha oftare

NORRKÖPING
? Kanelbullen var jättegod. Det borde vi ha oftare!
Så tyckte skoleleven Alice Schaller, 6, på Kyrkskolan i Eneby, när hon fick en kanelbulle i efterrätt vid lunchen igår.
Det var nämligen Kanelbullens dag igår och Norrköpings skolbarn bjöds därför på varsin kanelbulle efter minestronesoppan till lunch.
? Orsaken till bullbjudningen, är att något som heter Hembakningsrådet vill propagera mer för hembakat bröd och då tyckte jag att kanelbullar kunde passa i det sammanhanget, säger kostchef Ingrid Kalm hos Norrköpings kommun.

– Jättegott, det här borde vi få oftare! tyckte Alice Schaller, till höger när hon mumsade i sig sin kanelbulle igår. I bakgrunden mumsar Elin Landstedt i sig sin bulle.
FOTO: ROBERT SVENSSON

– Jättegott, det här borde vi få oftare! tyckte Alice Schaller, till höger när hon mumsade i sig sin kanelbulle igår. I bakgrunden mumsar Elin Landstedt i sig sin bulle. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2001-10-05 00:00
Det lär har varit över 15.000 kanelbullar som gick åt i går, så här kan man verkligen snacka om bullkalas.
Ni verkar ha många temadagar? Nyligen var det världsvegetariska dagen i Norrköpings skolor?
? Ja, det var en världsomfattande dag, där skolbarn skulle bjudas på vegetarisk lunch och vi bjöd på broccolimedaljong, ostsås och råkost.
? Och snart väntar Måltidens dag, där vi uppmärksammar måltiden i sig själv, att man verkligen samlar familjen varje dag, inte bara lördagar och söndagar, runt ett fint dukat bord och gör måltiden till en lustfylld, positiv upplevelse, säger Ingrid Kalm.
? Måltidsdagen får eleverna rökt kalkon från Vikbolandet, potatisgratäng och chokladpudding till dessert.
? Tyvärr blir det nog allt vanligare att vi kommer hem olika tider och kanske bara värmer upp lite snabbmat i micron...
Den 22 oktober är det dags för ekologiska matdagen?
? Ja, då lagar vi mat med ekologiskt odlade produkter, alltså odlade utan kemiska bekämpningsmedel. Något vi skulle vilja ha varje dag till skollunchen, men det finns ännu inte tillräckligt stort utbud av ekologiska produkter för att det ska räcka till alla 15.000-16.000 måltiderna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om