Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ekologisk vinnarfest med TV-kocken

SKÄRBLACKA
Lokalgruppen för Norrköping/Söderköping var allra duktigast på att samla in sk klimatlöften, när Klimat.nu hade kampanj i våras.
Första pris var därvid en ekologisk festmåltid.

En livslevande TV-kock, Malin Söderström, i köket hemma hos Christer Hanqvist (ståendes t v om kocken) i Skärblacka. Övriga runt bordet är Stefan Arrelid, Tonnis Bouwman och Danica Kurdija.	
FOTO: NICLAS SANDBERG

En livslevande TV-kock, Malin Söderström, i köket hemma hos Christer Hanqvist (ståendes t v om kocken) i Skärblacka. Övriga runt bordet är Stefan Arrelid, Tonnis Bouwman och Danica Kurdija. FOTO: NICLAS SANDBERG

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2002-10-14 00:00
Klimatlöften samlas in från enskilda personer, som på olika sätt kan förbinda sig att minska sina utsläpp av koldioxid.
Här finns alla möjliga löften att välja mellan. Den som byter till 9 lågenergilampor sparar till exempel in 250 kg koldioxid under dessas livslängd.

<b>Frivillig väg</b>
Normalsvensken släpper ut 3.500 kg koldioxid per år. Målet för den kampanj som Folkbildningsförbundet, FN-förbundet, Svenska Kyrkan, Naturskyddsföreningen och Röda Korset driver i form av Klimat.nu syftar till att på frilvillig väg minska koldioxidutstläppen i landet, med två procent på två år.
Kampanjen sker i form av olika tävlingar, där klimatlöften från allmänheten samlas in.
Belöningen för den duktiga gruppen Norrköping/Söderköping var besöket av Malin Söderström, känd från TV 4 och kocklandslaget, som lät den framgångsrika gruppen hjälpa till med att förfärdiga en ekologisk festmåltid hemma hos Christer Hanqvist i Skärblacka.
Sallad med krabba, hummer, avocado m m följdes av pumpasoppa (med citrongräs, äpple, sockerärter), helstekt älgentrecote och till slut en lingonchokladmousse.
Och vinet, det var givetvis ekologiskt framodlat. Gott blev det säkert, Folkbladet kan i varje fall intyga att det doftade alla tiders i köket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om