Efter våldtäkten: Flickan hittades utslagen på toan

Den 44-åriga mannen från Karlskrona som misstänks för en våldtäkt på en då 16-årig flicka under Bråvallafestivalen 2013 nekar till brott. "Hon var med på det", har han sagt i polisförhör.

Mannen sitter häktad efter en väldtäkt som inträffade under Bråvalla festival 2013. "Skulle inte känt igen henne om hon suttit här idag", har den åtalade sagt i polisförhör.

Mannen sitter häktad efter en väldtäkt som inträffade under Bråvalla festival 2013. "Skulle inte känt igen henne om hon suttit här idag", har den åtalade sagt i polisförhör.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Norrköping2020-10-28 15:00

Det var förra fredagen som åtalet kom mot mannen som har suttit häktad sedan mitten av september. Misstankarna uppstod efter att han lämnat ett DNA-test i samband med en bilbrand i Ronneby som matchades mot DNA från våldtäkten.

– Jag bedömer att det finns tillräckliga skäl för åtal utifrån den DNA-träff som finns tillsammans med övrig utredning, bland annat vittnesuppgifter. Bevisläget är bra, säger chefsåklagare Torsten Angervåg.

Själv menar mannen att det fanns samtycke mellan honom och offret, en 16-årig flicka som inte hade haft sex innan händelsen.

Enligt henne träffades de båda när hon skulle gå på toaletten för att kissa. Hon bad honom då om hjälp att lotsa henne eftersom hon knappt kunde gå på grund av kraftig berusning.

Hon tyckte att det var konstigt att mannen inte gick ut medan hon kissade och när hon var färdig stoppade mannen ner sin hand i hennes underkläder.

Sedan ska mannen ha hindrat henne att gå ut, puttat henne mot en vägg och hållit fast henne.

Enligt vittnesuppgifter sågs mannen komma ut från toaletten med byxorna neddragna medan han skröt och showade för ett skrattande grabbgäng som stod i kön till toaletten. När han lämnade platsen ska han ha sagt något i stil med "Nu ska jag gå och dricka bärs".

En stund senare hittades flickan nästintill medvetslös på toalettens golv av en städerska som ordnade hjälp åt henne och hon fördes till sjukhus. Polis tillkallades till sjukhuset som upprättade en anmälan om våldtäkt.

En alkoholanalys som gjordes fyra timmar efter händelsen visar att flickans beräknade promillehalt var ca 2,21 promille vid händelsen.

Mannen påstår att det var flickan som var väldigt påflugen. Att det var hon som tog initiativet samt att han inte visste hur gammal flickan var.

– Jag träffade personen i kanske 20 minuter. Jag skulle inte känt igen henne om hon suttit här idag, säger han i förhör.

Utöver bevis i form av vittnen åberopar åklagaren mannens sökhistorik som visar att 44-åringen flera gånger besökt artiklar och forum som behandlar våldtäkter på Bråvalla vilket kan ses som att mannen varit orolig för att bli anmäld efter händelsen.

Målsägaren är idag 24 år gammal och har efter händelsen mått mycket dåligt med omfattande sömnproblem blandat med ångest och depression.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!