Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ny krog ska ge känslan av att vara vid Medelhavet

Efter att ha drivit Fräcka Fröken i 18 år siktar nu Roberto Allawirdi på ett nytt koncept vid Skvallertorget. "Känslan ska vara att gästerna sitter på en restaurang i gamla stan i Frankrike och Italien".

Det kommer bara vara franska och Italienska viner som serveras.

Det kommer bara vara franska och Italienska viner som serveras.

Foto: Michael Bercu

Norrköping2024-02-08 12:00
undefined
Allt är inspirerat av det franska och italienska köket.

Det fixas och donas in i det sista på nya restaurangen vid Skvallertorget som öppnar på torsdagen. Fräcka Frökens lokaler kommer ersättas med Le Bon, men ägaren är densamma.

undefined
Den här känslan, som att sitta vid ett torg som det här i Villefranche-sur-Mer i Frankrike, tänker ägaren Roberto Allawirdi att det ska kännas att sitta i restaurangen på Skvallertorget.

– Det blir mat från Medelhavet. Känslan ska vara att man sitter vid ett torg i gamla stan i Frankrike och Italien, säger ägaren Roberto Allawirdi.

undefined
Roberto Allawirdi tyckte det var dags för något nytt efter att ha drivit Fräcka Fröken i 18 år.

Efter att ha drivit Fräcka Fröken i 18 år kände han att det var läge att göra något nytt. Tiderna förändrats, och då ville han göra en förändring. Även om ägaren inser att det finns risker med att börja med ett nytt koncept i en stad med stor konkurrens, ser han det mer som en utmaning än ett hinder.

– Det blir fokus på bra rätter med fisk, kött, grytor och även musslor. Även vinerna kommer vara från Frankrike och Italien.

undefined
Det kommer bara vara franska och Italienska viner som serveras.

Den gamla interiören har till stora delar bytts ut inför nystarten. Med ett nytt koncept har även andra saker förändrats.

– Vi har bytt personal. Tagit in en ny kock och ny personal i serveringen, då detta blir något helt annat än Fräcka Fröken, berättar personalansvariga Hanna Magnusson.

Hon är den enda som är kvar av de tidigare anställda. Hon tycker det är lite tråkigt, men ser fram emot att jobba med det nya konceptet.

undefined
Roberto Allawirdi och personalchefen Hanna Magnusson ser över menyerna.

Att Roberto Allawirdi ville vara kvar i sina lokaler har med läget att göra.

I samband med att utrymmena har renoverats har antalet gäster som kan äta ökat med 15 platser. Fräcka Fröken kommer inte försvinna. Roberto Allwirdi letar efter nya lokaler för den verksamheten.

Karta: Skvallertorget
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!