Drottning Blanka flyttar in i gamla chokladfabriken

I höst flyttar Drottning Blankas gymnasieskola i Norrköping in i den gamla chokladfabriken på Tullhusgatan.

Rebecca Norlin ser fram emot skolans flytt till nyrenoverade lokaler.

Rebecca Norlin ser fram emot skolans flytt till nyrenoverade lokaler.

Foto: Dilmon Thomas

Norrköping2022-11-08 17:00

Nästa år (augusti) går flyttlasset till de nya skollokalerna som först ska byggas om och anpassas efter skolans utbildningar och önskemål. Eleverna får bland annat en egen matsal, ett nytt skolbibliotek och nyrenoverade lektionssalar. 

– Jag ser verkligen fram emot detta nya kapitel för vår skola som kommer att innebära ett lyft för både elever och medarbetare. Nu får vi toppmoderna skollokaler med plats att ta emot fler elever till både befintliga och nya utbildningar, säger Rebecca Norlin som är rektor för Drottning Blanka i Norrköping. 

Adressen har anor. Chokladfabriken på Tullhusgatan invigdes 1927. År 1950 köptes bolaget upp av Ica och 1993 gick man ihop med KF-ägda Nordchoklad och bildade Candelia, som i sin tur köptes upp av Cloetta 1998.

2005 flyttade företaget sin verksamhet till Ljungsbro.

Drottning Blanka har en blandning av teoretiska och yrkesinriktade utbildningar inom bland annat vård- och omsorg, samhällsvetenskap med profilen kriminologi samt frisör och stylist.

Idag går det 225 elever på skolan. Tack vare de nya, större lokalerna har skolan möjlighet att starta barn och fritidsprogrammet till hösten. 

– Vi inleder ett samarbete med Factory Fitness, en träningsanläggning där elever som väljer barn och fritidsprogrammet med inriktning träning och ledarskap kommer ha vissa lektioner. Samtliga elever på skolan kommer få möjlighet att träna hos dem, vilket är en del av vår satsning på hälsa och välbefinnande för våra elever, säger Rebecca Norlin.

Entrén till den gamla chokladfabriken på Tullhusgatan
Entrén till den gamla chokladfabriken på Tullhusgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!