Grundvalen för dramatiseringarna är ett arbete, som Maria Rådstam har gjort. Hon tog fram faktauppgifter om ett antal personer, som ska ligga begravda på de här kyrkogårdarna.
– Men nu har materialet börjat tunnas ut, konstaterar kyrkogårdsförvaltningens chef Kalle Hansson.
Han fungerade som ett slags konferenciér vid vandringen. Bland annat genom att läsa upp en del av de fakta, som Maria Rådstam tagit fram.
Inga berömdheterDen här gången var det idel för eftervärlden okända personer, ingen av dem hade gjort sig berömd.
Ja, om man nu inte till berömdheterna ska räkna pigan Kajsa, som enligt myten ska ha legat bakom den stora branden på Löfstad år 1750. Hon ska också, som följd av misstankarna, ha dränkt sig.
Gripande gestaltad av Samira Naili irrade hon nu runt på kyrkogården, förgäves letande efter sin gravsten.
Förgäves skulle också, såvitt vi förstod, i varje fall merparten av de övriga som gestaltades ha letat. De har varit döda så länge, att deras gravstenar avlägsnats.
Bara en kort annonsHär fick man också möta borgarfrun Alfhild Grenander, Anna Maria Björklund som gick bort i en av koleraepidemierna, och cirkusartisten Carolina Roos.
Om henne vet man tydligen bara vad som framgick av en kort annons i Norrköpings Tidningar av år 1912, där hennes bortgång tillkännagavs. Hon var sörjd och saknad av sin trolovade samt av Cirkus Orlando. Men där tar eftervärldens kunskap slut.
Ebba Wikholm gav nu en framställning av, hur det kanske hade varit. Eller kanske inte.
Eleverna har nämligen haft fria händer att brodera vidare på de fakta som tillhandahållits.
VinterkrigetÖvriga medverkande var Lovisa Nordström, Sara Hjalmarsson, Fanny Liljegren och Kevin Ramberg.
Som ende killen tog sig den sistnämnde an en Anders Jonsson, som sökte sig som frivillig till finska vinterkriget 1939-1940. Finland hade då anfallits av Sovjetunionen.
Bland de många som stupade fanns Anders Jonsson. Men tack vare det heroiska försvarskriget förblev Finland fritt.
Fyra föreställningar har det varit, och söndagens var den sista.