Döms för skalbaggsmiss

Forsbecks AB, ett företag med verksamhet i Norrköping, har förpliktats betala vite med 50 000 kronor, för att man inte haft koll på skalbaggar.

Ett företag i Norrköping har dömts att betala vite på 50 000 kronor, för att man inte kollat om man har skalbaggar på anläggningens utsidor.

Ett företag i Norrköping har dömts att betala vite på 50 000 kronor, för att man inte kollat om man har skalbaggar på anläggningens utsidor.

Foto: Leif Hallberg

NORRKÖPING2019-02-13 20:00

Det är Mark- och miljödomstolen i Växjö som dömt ut vitet, eftersom företaget genom journalföring, inte visat att kontroll av förekomst av skalbaggar har genomförts under en angiven period.

Från början var det byggnads- och miljöskyddsnämnden i Norrköpings kommun, som ålade företaget att minst tre dagar per vecka, genomföra kontroller av anläggningens utsidor, för att undersöka förekomsten av dels skalbaggar, dels nedskräpning i form av spannmål, spannmålsdamm och annat organiskt material.

Det företaget skulle ha gjort var att journalföra varje kontroll och därmed visa att kontrollen verkligen utförts, samtidigt som man också skulle redovisa eventuell förekomst av skalbaggar.

Vidare skulle det ha framgått om kontrollen har föranlett städning eller någon form av skadedjursbekämpande åtgärder.

Kontrollerna skulle ha påbörjats senast 14 dagar från att beslutet delgetts.

Domstolen menar i sin dom den 7 februari, att företaget haft möjlighet att följa detta föreläggande, men ändå inte gjort det.

Det har inte heller framkommit att bolaget haft något giltigt hinder att inte följa föreläggandet.

Folkbladet har sökt ansvariga på Forsbecks för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om