– Det går ganska långsamt i kommunen. Det får ta sin lilla tid, men då kanske det blir bra, sa Karin Jonsson under sitt invigningstal.
Elisabeth Nilsson tyckte det var härligt att vara på plats för att inviga reservatet och hon berättade att hon har vandrat i ravinen många gånger.
– Nu när det är grönt, fåglar som sjunger och det porlar i bäcken är det en härlig upplevelse. Det är väldigt mångfacetterat med många arter, sa hon och räknade upp några arter med i hennes tycke poetiska namn. Som gullpudra till exempel.
Maria Taberman på länsstyrelsens naturvårdsenhet berättade att hon jobbat i flera år tillsammans med kommunekologen Eva Siljeholm för att göra Getåravinen till ett naturreservat. Som Folkbladet tidigare berättat började det hela med att en planerad skogsavverkning i mitten på 1980-talet i sista stund stoppades av en grupp Fältbiologer. Som ett resultat av det har kommunen och länsstyrelsen sedan arbetat med ett reservatsbildande genom att bland annat köpa loss mark. Lagom till invigningen finns nu informationsskyltar med jämna mellanrum längs den slingrande stigen intill Getåbäcken. Dessa är prydda med fina träreliefer föreställande olika arter som finns i ravinen.
– De har legat på mitt kontor i åtta år, säger Eva Siljeholm.
Vesa Jussila som har gjort dom säger att han knappt kommer ihåg hur de ser ut.
– Jag måste gå upp och kolla om jag känner igen dom, säger han efter invigningsceremonin.