– Vi har blivit nedringda, konstaterar Sara Pettersson, efter att ha tagit emot ett av dagens sista samtal minuter innan stängning.
Sara Pettersson har jobbat på Fias smörgåsbod i sex år, först för den förra ägaren, Joakim Sundgren, och sedan augusti förra året för syskonen Wahren. Under smörgåstårtans dag duggar beställningarna tätt, men även annars är hungern efter smörgåstårtor stor i Norrköping.
– Det är kul att se att det stiger rakt uppåt. Intresset ökar och det blir bättre och bättre, säger hon.
Natalie, Johan och Carl Wahren är det som i drygt ett år har fört traditionen med smörgåstårta vidare på Hagagatan. De två sistnämnda står som ägare och driver parallellt fiskleverantören Kosterfiskaren medan Natalie är den som "får snurr på stället". Hon hade många år bakom sig inom kommunen innan hon hamnade bakom disken i smörgåsboden.
– Jag såg det här som en möjlighet, säger Natalie Wahren.
Fias smörgåsbod har många år på nacken, minst 30, säger Sara Pettersson som har hört många historier om svunna tider av gamla stammisar. Även om det i dag även finns bakelser, kaffebröd och räkmackor så har smörgåstårtan alltid stått i centrum.
– Vi levererar tårtor varje dag. Måndag till torsdag så blir det ungefär tre-fyra tårtor per dag medan det på fredagar är 20 tårtor och på lördagar 30 tårtor ut, säger Natalie Wahren.
De flesta stora beställningarna är till dop och begravningar. Det blir leverans till ett och annat bröllop samt fester också.
– Men vi säljer även många mindre, en, fyra eller åtta bitar. En del vill bara lyxa till det på helgen, säger Natalie Wahren.
Den klassiska smörgåstårtan med räkor och skinka finns så klart på menyn. Men det finns även en unik variant som är toppad med bacon och srirachasås.
– Den är en ny tårta som vi har framställt själva. Den är lite starkare och den har fått bra genomslag, säger Natalie Wahren.
Är det någon annan ny på gång?
– Det är en som vi gnuggar på lite. En som går åt det gröna hållet med örtmajonnäs och kyckling. Vi har tagit fram och provat lite.
Och recepten är hemliga antar jag?
– Absolut! De kan vi inte läcka.
Bra råvaror, och gärna närproducerade, är hemligheten till en bra smörgåstårta, så mycket kan Natalie Wahren avslöja. Någon storätare av bakverket är hon dock inte själv längre.
– Det var gott i början, men om jag får något över numera så tar jag inte hem det med lika stor glädje längre, säger Natalie Wahren.