Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De vann årets miljöpriser

Returpack, Againity och Renall stod som segrare när Norrköpings miljönätverk prisade företag som tar miljöfrågor på allvar.

Prisat gäng. Representanter från de prisade företagen Renall, Againity, Returpack samt studenter från miljövetarprogrammet på Linköpings Universitet på fredagens miljöprisgala i Norrköping.

Prisat gäng. Representanter från de prisade företagen Renall, Againity, Returpack samt studenter från miljövetarprogrammet på Linköpings Universitet på fredagens miljöprisgala i Norrköping.

Foto:

NORRKÖPING2016-12-05 20:00

I fredags delade studenter från miljövetarprogrammet vid Linköpings universitet ut Norrköpings miljönätverks priser i tre olika kategorier. Återvinningsföretaget Returpack knep årets miljöpris för sitt långsiktiga tänkande och stora engagemang för ett hållbart miljöarbete.

– Det är ett företag som med sina 30 år tas lite för givna i den här typen av verksamhet, men det är på tiden att att deras bidrag till ett renare och miljövänligare Sverige uppmärksammas, säger Ellen Friberg, koordinator, Miljönätverken i Östergötland.

Det nyinstiftade priset för årets miljöaktivitet bland medlemmarna gick till Renall. Priset motiverades med att "företaget i år har gjort en enorm insats för att minska sitt klimatfotavtryck".

– Vi är mycket stolta och glada för detta pris som är ett betyg på vårt arbete med övergång till fossilfritt bränsle för vår fordonsflotta säger Robert Sandsveden, miljö- och konsultchef på Renall i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att företaget under hösten 2015 bestämde att omedelbart övergå till fossilfria alternativ för alla fordon i Norrköping. Före sommaren skedde förändringen även i andra kommuner, där företaget var tvungna att ordna med egna cisterner och pumpar. Omställning innebär en årlig minskning av koldioxidutsläppen med 90 % (1 200 ton per år).

Årets gröna frö blev företaget Againity som "visat ett stort engagemang och en fantastisk innovation inom hållbarhet och miljö". Trots att företaget bara har funnits i tre år har grundarna David Frykerås och Joakim Wren fått ta emot flera pris tidigare för sin patentsökta turbinlösning som omvandlar värme, exempelvis spillvärme från industrin, till el.

Miljönätverken är obundna nätverk som består av företag och organisationer i Norrköping, Linköping och Söderköping med omnejd. Norrköpings miljönätverk bildades år 1997 och består i dagsläget av omkring 70 företag och organisationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!