De Geer-elever tror på en stressig matfinal
NORRK?PING Jag tror det kommer att bli stressigt...Det misstänker Alejandra Poblete Diaz, från De Geergymnasiets restauranglinje som tillsammans med klasskompisarna Jennifer Hansen och Andreas Johansson samt reserven Anna Klindt laddar för matlagningsfinalen på Strand Hotel i Borgholm söndagen den 30 september.
De Geergymnasiets restauranglinje har ftt ett lag med i lands Skrdefests matfinal. Hr ses finalisterna, frn vnster Alejandra Poblete Diaz med frrtten, Andreas Johansson med varmrtten och Jennifer Hansen med desserten. FOTO: ROBERT SVENSSON
Foto:
<b>Rotfrukter givna</b>
Eftersom det är höst, så finns rotfrukter med som ett givet inslag bland de råvaror som eleverna får använda, säger läraren Jan Palmqvist som är hoppfull inför finalen:
I och för sig är det en stor merit bara att vi nått finalen, dit De Geergymnasiet aldrig tidigare kommit. Men nu siktar vi förstås på en topplacering, om alla eleverna presterar sitt bästa.
Att Alejandra Poblete Diaz varnar för stressfaktorn är kanske inte så konstigt:
Medan vi lagar maten kommer juryn och 100-tals andra att närgånget studera vad vi gör och det blir en situation som jag tror blir lite jobbig. Men det är ju lika för alla sex finallagen.
Här är matsedeln som De Geergymnasiet lagar i finalen:
Förrätt: Pumpasoppa med rostade pumpafrön, timjan och nyponsticks.
Varmrätt: Örtfärserad kycklingfilé med grillade rotfrukter, prästostmuffins (med potatis och prästost), tomat och örtbuljong.
Dessert: Björnbärsdoftande äppelpaj med hemlagad vaniljsås.
Folkbladets utsända duo fick nöjet att äta oss igenom matsedeln och vi kan försäkra, att finalmotståndarna måste vara bra, om de ska slå den här menyn!
Läraren Jan Palmqvist vill gärna framhålla elevernas seriösa satsning:
De har kämpat mellan 30 och 40 timmar på att laga finalmaten flera gånger, så de kommer väl preparerade till tävlingen.
Jag vill gärna betona att hela den här skolan ställt upp på finalisterna och deras satsning på tävlingen och det känns givetvis mycket positivt.