Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De Geer-elever tror på en stressig matfinal

NORRK?PING
­ Jag tror det kommer att bli stressigt...
Det misstänker Alejandra Poblete Diaz, från De Geergymnasiets restauranglinje som tillsammans med klasskompisarna Jennifer Hansen och Andreas Johansson samt reserven Anna Klindt laddar för matlagningsfinalen på Strand Hotel i Borgholm söndagen den 30 september.

De Geergymnasiets restauranglinje har fŒtt ett lag med i …lands Skšrdefests matfinal. HŠr ses finalisterna, frŒn vŠnster Alejandra Poblete Diaz med fšrrŠtten, Andreas Johansson med varmrŠtten och Jennifer Hansen med desserten.
FOTO: ROBERT SVENSSON

De Geergymnasiets restauranglinje har fŒtt ett lag med i …lands Skšrdefests matfinal. HŠr ses finalisterna, frŒn vŠnster Alejandra Poblete Diaz med fšrrŠtten, Andreas Johansson med varmrŠtten och Jennifer Hansen med desserten. FOTO: ROBERT SVENSSON

Foto:

Norrköping2001-09-22 00:00
Elevfinalen ingår i arrangemanget Ölands Skördefest, dit totalt sex lag är kvalificerade från semifinalen där 20 lag deltog.

<b>Rotfrukter givna</b>
­ Eftersom det är höst, så finns rotfrukter med som ett givet inslag bland de råvaror som eleverna får använda, säger läraren Jan Palmqvist som är hoppfull inför finalen:
­ I och för sig är det en stor merit bara att vi nått finalen, dit De Geergymnasiet aldrig tidigare kommit. Men nu siktar vi förstås på en topplacering, om alla eleverna presterar sitt bästa.
Att Alejandra Poblete Diaz varnar för stressfaktorn är kanske inte så konstigt:
­ Medan vi lagar maten kommer juryn och 100-tals andra att närgånget studera vad vi gör och det blir en situation som jag tror blir lite jobbig. Men det är ju lika för alla sex finallagen.

Här är matsedeln som De Geergymnasiet lagar i finalen:
Förrätt: Pumpasoppa med rostade pumpafrön, timjan och nyponsticks.
Varmrätt: Örtfärserad kycklingfilé med grillade rotfrukter, prästostmuffins (med potatis och prästost), tomat och örtbuljong.
Dessert: Björnbärsdoftande äppelpaj med hemlagad vaniljsås.

Folkbladets utsända duo fick nöjet att äta oss igenom matsedeln och vi kan försäkra, att finalmotståndarna måste vara bra, om de ska slå den här menyn!
Läraren Jan Palmqvist vill gärna framhålla elevernas seriösa satsning:
­ De har kämpat mellan 30 och 40 timmar på att laga finalmaten flera gånger, så de kommer väl preparerade till tävlingen.
­ Jag vill gärna betona att hela den här skolan ställt upp på finalisterna och deras satsning på tävlingen och det känns givetvis mycket positivt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om