Från den 28 mars och sex månader framåt är det Mia Makila med sitt uppförstorade digitala collage "The Mirror" och Åke Bjurhamn med sin "Det galna teapartyt", ursprungligen en mindre målning med akryl på duk, som står för konstinslaget vid Nya torget.
Det är en del av Norrköpings mobila konst, NoMoKo, ett samarbete mellan Norrköpings konstmuseum och Norrevo, för att skapa tryggare rum vid torget.
Mia Makila är popsurrealist och poddare, med Epilogen Podcast, om psykiskt våld. Hennes konst innehåller bisarra och lekfulla detaljer.
– Det är helt fantastiskt att få förhoppningsvis glädja Norrköping med lite surprise, alltså lite överraskningar, i konsten, säger Mia Makila om att vara med i satsningen på tillfällig konst.
"The Mirror" handlar om när man försöker hitta sin riktiga självbild, och skaka av sig projiceringen från andras dömande ögon och blickar, säger hon. Processen när man hittar sina inre juveler och sin inre styrka, och skakar av sig sina demoner, de som hånflinar.
– Jag är lekfull med demonerna. Jag försöker bli vän med dem, avdramatisera dem.
Makila som ser sig själv som en undergroundkonstnär gillar att visa sitt verk i just ett trapphus mitt emellan under och ovan jord, och ser det som en ära att lyfta upp den dolda konststilen popsurrealism som inte finns i de fina salongerna.
Åke Bjurhamn är konstnär och författare. Det verk han visar ingår i en serie om fyra målningar som är inspirerade av Alice i Underlandet. Här har han haft det galna tepartyt i åtanke.
Deckarförfattare som han är associerar han garage med att det ofta utspelar sig tråkigheter där i böcker.
– Det är så skönt då att det är något trevligt som händer! Kan vi få en lite tryggare miljö så är det ingen nackdel, säger han.
– Det här är femte paret konstnärer som vi visar. Vi är alltså inne på tredje året nu, säger Mattias Åkeson, intendent för offentlig konst vid Norrköpings konstmuseum.
Var sjätte månad byter man ut konsten i trapphusen i anslutning till parkeringshuset. NoMoKo vänder sig till lokala konstnärer.
– Det känns som ett väldigt roligt projekt att kunna jobba just riktat mot det lokala och intresset för att vara med är fortfarande väldigt stort. Vi uppfattar det som en väldigt positiv grej från både konstnärer och de som tar del av konsten, säger Mattias Åkeson.