Misskötsel, mixtrande med bokföring och redovisning. Plus ett antal andra oklarheter kring ekonomin.
Kritiken från Skolinspektionen är hård och kontentan är att styrelsen inte kan anses lämplig för att bedriva skolverksamhet.
Under torsdagen meddelade Skolinspektionen att man drar in tillståndet för föreningen Al-Noor Al-Islamia som driver den muslimska friskolan Kunskapsljuset samt fritidshemmet i Norrköping.
Beslutet gäller från 7 januari 2022.
Bara några timmar senare meddelade skolan, via sin hemsida, att man tänker överklaga beslutet till domstol.
"Det är Föreningens uppfattning att Skolinspektionen inte heller i detta ärende har fog för sitt beslut", skriver man i pressmeddelandet.
Ledningen för Kunskapsljuset hävdar att tidigare påtalade brister är åtgärdade.
– Skolinspektionen har i det nuvarande beslutet inte gjort någon bedömning av huruvida bristerna fortfarande finns i skolverksamheten. Bristerna i lämplighet och insikt i relevanta regelverk, som är det som legat till grund för att vi återkallar tillståndet, har såvitt Skolinspektionen känner till inte åtgärdats, förklarar Arvid Brogren.
Utredaren vill inte recensera hur allvarliga bristerna är hos skolledningen i Norrköping.
– Sedan lagen om ägar- och ledningsprövning trädde i kraft 2019 har 17 skolor fått stänga på grund av brister i ägar- och ledningskretsen, säger han.
Skolinspektionen konstaterar i sitt beslut att "två styrelsemedlemmar varit ordinarie ledamöter (och ytterligare två var suppleanter, Folkbladets anm.) i Föreningens styrelse under den tid det pågått omfattande, och delvis brottslig, ekonomisk misskötsamhet."
"Det mest graverande i denna del får anses vara den omständighet att Föreningen under ett års tid åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att inte upprätta någon löpande bokföring under stora delar av verksamhetsåren 2018 och 2019", står det också att läsa.
I samband med detta dömdes dåvarande ordföranden för bokföringsbrott.
Skolinspektionen menar vidare att ledningen saknar kompetens för att driva en skola med, i det här fallet, 103 elever.
Arvid Brogren vill inte uttala sig om skolans möjligheter att få tillbaka sitt tillstånd.
Kunskapsljuset yrkar dessutom på inhibition, vilket skulle innebära att skolverksamheten kan fortsätta tills det att domstolen avgjort frågan slutligt.