Daniel och Minire har Östergötlands skönaste gård

Det var det äppelvedsrökta kalkonfläsket som tog hem segern. Nu kan familjen Hildebrandt på Visätter kalkongård på Vikbolandet skryta med att ha Östergötlands skönaste gård.

Daniel och Minire Hildebrandt har Östergötlands skönaste gård enligt TV4.

Daniel och Minire Hildebrandt har Östergötlands skönaste gård enligt TV4.

Foto: Titti Olovsson

NORRKÖPING2013-08-31 06:33

– Känslan över att vi har vunnit är fantastisk. Efter att programmet hade visats i torsdags blev det många tårar och mycket glädje. Nu svävar vi på små moln även om vi inte har hunnit njuta så mycket av segern. Men under Östgötadagarna kommer vi att fira lite extra, berättar en sprudlande Minire Hildebrandt på telefonen.

Äran viktigast

Det är äran som väger tyngst anser hon, även om familjen också vann 50 000 kronor. Det är pengar som kommer att användas för att utveckla gårdens produkter ytterligare enligt Minire Hildebrandt.

Sedan i juni har familjen Hildebrandt vetat om att just deras gård skulle vinna, för det var då torsdagens program spelades in på Vadstena slott. Men den rafflande upplösningen sändes först nu i slutet av veckan.

Då ställdes två gårdar från Vikbolandet mot varandra, Ormsätter och Visätter, och det var Visätter med sitt kalkonkött som gick segrande ur den matstriden.

Läs hela artikeln i dagens tidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om