Den 19 april gjorde bygg- och miljökontoret en inspektion. Syftet var att kontrollera om köket lever upp till förordningen om livsmedelshygien. Resultatet blev kort och gott: underkänd.
Både personalrutiner och arbetsmiljöer kontrollerades.
MögelFörsta punkten i rapporten handlar om arbetsredskap. En kastrull och en "större sked" får anmärkningen "rengöringsmetoden bör uppmärksammas".
Men det slutar inte där. Städpersonal bar inte hårnät, creme fraiche med passerat bäst före-datum hittades och det var allmänt smutsigt på flera ställen i lokalen.
Dessutom hittades mögel i ett kylutrymme för kallskänksprodukter.
- Vi tycker att det här är beklagligt, sådant här får inte hända. Vi har vidtagit åtgärder sedan inspektionen, säger Josefine Lindberg, platschef.
RutinerCentralköket drivs av företaget Coor service management och sköter all mat på sjukhuset, både till personal och till patienter. Axel Bark som har gjort inspektionen har haft en bra dialog med köket och ska följa upp ärendet med en ny inspektion i morgon.
- Det är många av de här löpande städrutinerna som de behöver styra upp, säger han.