Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Dålig hygien på sjukhuskök

Mögel och smuts måste bort på Vrinnevisjukhusets centralkök. Kommunen gjorde en oanmäld inspektion och hittade en lång rad brister som nu måste åtgärdas.

Insidan av en microvågsugn på Vrinnevisjukhusets centralkök.

Insidan av en microvågsugn på Vrinnevisjukhusets centralkök.

Foto:

NORRKÖPING2012-05-15 08:36

Den 19 april gjorde bygg- och miljökontoret en inspektion. Syftet var att kontrollera om köket lever upp till förordningen om livsmedelshygien. Resultatet blev kort och gott: underkänd.

Både personalrutiner och arbetsmiljöer kontrollerades.

Mögel

Första punkten i rapporten handlar om arbetsredskap. En kastrull och en "större sked" får anmärkningen "rengöringsmetoden bör uppmärksammas".

Men det slutar inte där. Städpersonal bar inte hårnät, creme fraiche med passerat bäst före-datum hittades och det var allmänt smutsigt på flera ställen i lokalen.

Dessutom hittades mögel i ett kylutrymme för kallskänksprodukter.

- Vi tycker att det här är beklagligt, sådant här får inte hända. Vi har vidtagit åtgärder sedan inspektionen, säger Josefine Lindberg, platschef.

Rutiner

Centralköket drivs av företaget Coor service management och sköter all mat på sjukhuset, både till personal och till patienter. Axel Bark som har gjort inspektionen har haft en bra dialog med köket och ska följa upp ärendet med en ny inspektion i morgon.

- Det är många av de här löpande städrutinerna som de behöver styra upp, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om