Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Choklad till öl passar bra

"Vi vill kunna vara ett alternativ till en stor stark", säger Håkan Lind från Norrköpings bryggeri.

Foto: Leif Hallberg

NORRKÖPING2015-10-09 21:39

14 personer kommer till salen där det ska hållas ölprovning.

– Volymmässigt är vi ett av Sveriges minsta bryggerier, säger Håkan Lind en av ägarna till mikrobryggeriet Norrköpings bryggeri AB.

Men deras produkt är troligtvis den mest lokalproducerade på hela mässan Världens smak som hålls i Louise De Geer konsert och kongress.

– Fågelvägen är det 1,6 kilometer till bryggeriet på Tingstagatan, i Landerholms gamla bageris gamla lokaler.

Här i de trånga lokalerna tillverkas all deras öl som än så länge bara går att köpa på lokala krogar i Norrköping men de hoppas kunna klara större volymer framöver.

Håkan Lind bjuder mässbesökarna på fem olika sorters öl, från ljust och lätt till mörkt och mustigt. Först blir det en pale ale med intensiva dofter.

– Det finns inget rätt eller fel när det gäller öl. Mycket handlar om psykologi och förnimmelser, säger Håkan Lind innan de smakar.

Han uppmanar att leta efter blygsamma citrustoner, gräs, koda och tallbar.

– Bra grejer, utbrister en av männen i sällskapet.

– Riktig gräsklippardricka. Tänk dig en iskall, säger någon annan.

Världens smak bjuder på mycket dryck, smakuplevelser och delikatesser från hela världen.

– Jag hörde att det är gott med lakritschoklad till en stout, säger en herre till chokladtillverkaren från Avesta.

Jodå, Mattias Forsberg rekommenderar en annan besökare att prova whiskeychokladen till sitt rödvin.

– Choklad funkar till det mesta, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om