Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Caroline om sitt nätverk: "Det är startat ur hjärtat"

För två år sen startade Caroline Johansson det kvinnliga affärsnätverket Sorelle. På Internationella kvinnodagen prisades hon för sitt arbete och lyfts fram som en förebild. "Det är otroligt hedrande", säger Caroline.

Caroline Johansson, grundare till det kvinnliga affärsnätverket Sorelle, fick diplom på Internationella kvinnodagen. Anna Edebo, Centerkvinnornas ordförande, delade ut det.

Caroline Johansson, grundare till det kvinnliga affärsnätverket Sorelle, fick diplom på Internationella kvinnodagen. Anna Edebo, Centerkvinnornas ordförande, delade ut det.

Foto: Privat

Norrköping2021-03-08 15:00

Kvinnor är underrepresenterade som entreprenörer och idag beräknas knappt 30 procent av svenska företag drivas av en kvinna. Utvecklingen går långsamt framåt och Tillväxtverkets statistik visar på endast en marginell ökning sedan 1970-talet. 

– Det är bedrövligt, säger Anna Edebo, Centerkvinnornas ordförande.

För att verka för en förändring delar Centerkvinnorna och Centerpartiet i Norrköping varje år på Internationella kvinnodagen ut ett diplom och tårta till en kvinnlig företagare som är värd att lyftas fram. I år blev det alltså Caroline Johansson, grundaren av det kvinnliga nätverket Sorelle, som uppmärksammades.

– I år har allmänheten fått nominera vinnare och av dessa var det fyra som vi valde mellan. Men den som stack ut mest var Caroline eftersom hon så tydligt stärker andra kvinnor, säger Anna Edebo.

Caroline startade nätverket för nästan exakt tvår år sen, för att hon såg att det fanns en möjlighet för kvinnor att stärka och stötta varandra bättre.

– Vi kan öppna dörrar, tipsa varandra om jobb eller bara utöka varandras sociala kontaktnät, säger Caroline. 

Nätverket är inte bara öppet för företagare utan även andra yrkesgrupper, exempelvis lärare, läkare och sjuksköterskor är med.

– Man kan vara med för att man har ett företag och vill presentera en produkt men också för att komma ur ensamhet till exempel. Och det ser jag att många av dem gör.

När det inte är corona hålls fysiska nätverksträffar flera gånger per år där de äter middag, minglar och lyssnar på något föredrag. Idag har nätverket vuxit till 185 medlemmar.

Varför tror du att nätverket växt så snabbt?

– Jag tror att behovet fanns helt enkelt. Fler än jag tycker att vi behöver samlas och stötta varandra. Jag hittade en lucka att fylla.

Caroline jobbar annars som kommunikationsstrateg på Norrköpings kommun och att driva Sorelle är något hon gör på sin fritid.

– I perioder kan det blir väldigt intensivt, men det är så pass givande. Det är startat ur mina egna värderingar och hjärtat, så jag märker inte att timmarna går.

Att ha fått utmärkelsen från Centerkvinnorna gör henne både glad och hedrad.

– Det är det första officiella erkännandet jag får. Jag vet ju att Sorelles medlemmar tycker att det är bra, men just när någon utomstående sett vad vi står för och är, det gör det speciellt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!