Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Broadway konditori i ny guidebok

Broadway konditori på Bråddgatan i Norrköping, är ett av Sveriges bästa fikaställen.Inte det allra bästa, men Broadway finns med i den nya guideboken White Guide Café och kom på en hedrande 20:e plats i klassen "fikaställen".

- Kul att få vara med i en sån här guidebok över Sveriges bästa caféer, säger Joakim Strömberg, som äger Broadway Konditori i Norrköping och som är enda cafeet i Östergötland som var nominerad till en klasseger.

- Kul att få vara med i en sån här guidebok över Sveriges bästa caféer, säger Joakim Strömberg, som äger Broadway Konditori i Norrköping och som är enda cafeet i Östergötland som var nominerad till en klasseger.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2013-06-11 22:48

I guideboken har Sveriges alla caféer kartlagts, allt från konditorier till espressobarer. och de fem olika klasserna är caféer, konditorier, kaffebarer, fikaställen och värt en resa.

– Underbart att bara får vara med i ett sånt här sammanhang, säger Joakim Strömberg som äger Broadway sedan 2005. Och det känns som en stor ära, bara att få vara med i en sån här bok.

Vad tror du det beror på att ni anses vara i svensktoppklass?

– Det beror säkert på flera saker, men visst påverkar det att Eldkvarn förknippas med Broadway och gjort namnet berömt över hela landet.

– Dessutom har vi säkert haft hjälp av konditoriets historia och första ägaren Astrids berömda äggmackor, som var ett måste för många stamgäster förr, efter att hon öppnat caféet 1947, säger Joakim Strömberg. Och än idag har vi med äggmackorna på menyn för de som så vill.

Läs mer i torsdagstidningen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om