Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Blodig man på film spår i mordfall

Övervakningsfilmen av en blodig man som sågs i en butik en timme efter mordet på universitetslärare Fuat Deniz var av så dålig kvalitet att den inte gick att se.  Nu har kriminaltekniker vid SKL i Linköping gjort det möjligt, men det dröjer ytterligare några dygn innan polisen i Örebro kan titta på filmen. Fel del av filmen har kopierats och skickats till Örebro.

NORRKÖPING2008-01-16 03:00
Det visade sig i går, när bandet slutligen nådde polisen i Örebro, att fel del av den fyra timmar långa övervakningsfilmen och fel man kopierats. Nu måste en ny del kopieras på Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, och skickas till Örebro. - Men det här kommer inte att fördröja arbetet så mycket, nu finns ju originalbandet redan på SKL så det är bara att de kopierar en annan del och skickar. Men det är klart att det är i vårt intresse att det går så fort som möjligt för att komma vidare i mordutredningen, säger Torbjörn Carlsson, informationschef vid polisen i Örebro. Blodig man
Det var den 11 december som en okänd gärningsman högg ned universitetsläraren Fuat Deniz inne på universitetet i Örebro. Läraren fick så svåra skador att hans liv inte gick att rädda. Polisen har än i dag ingen misstänkt för mordet. En timma efter dådet har en man kommit in i en matbutik i centrala Örebro. Han har enligt butikspersonalen varit blodig på händerna och på kläderna. - Han har dessutom uppträtt lite förvirrat, säger Carlsson. Inget tungt spår
Polisen hoppades kunna identifiera mannen genom film från butikens övervakningskamera, men den har de inte kunnat titta på, trots att det gått en hel månad sedan mordet. - Signalementet på mannen stämmer inte riktigt överens med andra signalement vi fått och vi ser därför inte det här som ett så tungt spår, säger Carlsson, men menar ändå att det har en stor betydelse för att komma vidare i utredningen och för att kunna avföra personer från misstankar. Bandet skickades till rikspolisens bildhantering i Stockholm den 17 december . Ändå har det tagit exakt en månad innan bandet nådde SKL:s kriminaltekniker i Linköping. Standard
Videobandet från övervakningskameran kom in till Fredrik Eklöf, forensisk bildingenjör på SKL, i torsdags förmiddag. Redan på eftermiddagen var det klart och bandet på väg tillbaka till rikspolisen i Stockholm. Det här arbetet som förhoppningsvis kommer att leda mordutredningen vidare är en högst standardmässig procedur. - Jag gjorde bara som jag gör med alla band som kommer hit, en kontroll av mekaniken så att signalen som sänds ut från bandet blir så bra som möjligt, berättar Eklöf. Det är alltså inget bildbehandlingsarbete eller arbete med att höja själva bildkvalitén. - Jag justerade bara bandspelaren efter bandet och kopierade resultatet, förklarar han. Det handlar om att butikens bandspelare kan ha varit felinställd, eller att något smuts påverkat inspelningsresultatet på just den aktuella delen så att det till exempel blir brus eller bara svårt att se. - Det är inte alltid det går bra, men i det här fallet blev det bättre, säger Eklöf utan att uttala sig om innehållet. Ingen misstänkt
Polisen i Örebro har haft svårt att komma vidare i mordutredningen. De har fått hjälp av rikspolisens mordkommission. - Vi arbetar fortfarande lika brett som precis efter mordet. Misstankarna riktar sig inte åt något håll, säger Torbjörn Carlsson men förklarar att den blodiga mannen i matbutiken tidsmässigt skulle kunna vara gärningsmannen. - Vi vet i nuläget inte riktigt exakt åt vilket hållgärningsmannen flydde efter mordet, men han skulle ha kunnat ta sig till matbutiken på en timme.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om