Bilister våldgästar hans campingplats
FINSPÅNG Fikasugna bilister använder Karl Söderholms camping som rastplats och utnyttjar faciliteterna. De stör campingens gäster och han befarar att det kommer att bli ännu värre i framtiden.
Bommar och skyltar avskräcker inte bilister som vill fika på den lilla campingen. Ägaren Karl Söderholm hoppas på att Vägverket ordnar en sjönära rastplats med toalett längs väg 51. Foto: Ellinor Lundmark
Foto:
- Det är mängder med folk som stannar. Vi ska bara fika, vi ska bara grilla säger de. De har inte något vett. De går in även om det står privat, säger Karl Söderholm.
Stör gästerna
Han tycker det är mycket besvärligt med alla som stannar. De stör hans betalande gäster.
- Det är ju som om du har hyrt en sommarstuga och så kommer någon och sätter sig och fikar i din trädgård. Jag kan ju inte ha en massa kaffegäster här, när jag har gäster. De hyr för att få vara i fred. De är ju betalande.
Förutom att ta upp plats på den lilla campingen passar de på att uträtta sina behov. Om campingens toalett är öppen nyttjar de den, annar kissar de i buskarna.
- De ställer sig utanför bommarna och pissar hela tiden, säger Karl Söderholm.
Trött på att städa
De lämnar också andra spår efter sig som kaffemuggar, mosbrickor och fimpar. Karl Söderholm är trött på att städa upp efter snyltgästerna.
- Jag får hämta därnere i slänten hela tiden, säger han.
Karl Söderholm tror orsaken till problemet är att det finns för få rastplatser längs vägen. Vid flera tillfällen har han haft kontakt med Vägverket för att förmå dem att ordna en plats där bilister kan stanna och sträcka på benen.
- Här emellan Örebro och Norrköping finns det ingen riktig rastplats. Jag tror det finns en i Vistinge, men det är vid asfalt. De skulle gärna göra en sjönära, på mark som de äger, säger Karl Söderholm.
Kan bli värre
Han tog senast upp frågan med Vägverket för några veckor sedan. Då hölls ett möte med de markägare som berörs av arbetet som pågår med att väg 51.
Vägen utmed Åmlången ska göras om så att det blir två körfält i ena riktningen och ett i den andra.
Karl Söderholm är orolig att problemet kan komma att bli värre.
- Det kan ju bli att jag får ännu fler sådana här kaffegäster. Det blir värre och värre hela tiden.