Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Begagnat - en trendig lockvara i "vanlig" butik

Att ha en liten avdelning med begagnade kläder och accessoarer i en butik som i första hand säljer nya varor är en trend som länge funnits i storstäderna. Nu har den även spridit sig till Norrköping.

När vanliga klädbutiker väljer att plocka in second hand-kläder blir det lättare för kunden att hitta second hand-godbitarna, eftersom affären redan gjort ett urval.

När vanliga klädbutiker väljer att plocka in second hand-kläder blir det lättare för kunden att hitta second hand-godbitarna, eftersom affären redan gjort ett urval.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2009-03-04 03:00
I butiken Ester på S:t Persgatan startade ägaren Malin Lakso med en liten avdelning för begagnade kläder men försäljningen gick så bra att de nu mer eller mindre fyller hela butiken. - Det började med att jag hade en kund som frågade om jag visste någon affär som tog emot second hand-kläder, då gjorde jag en liten avdelning och sen har det bara spridit sig, säger Malin Lakso. Kläder går bäst
De begagnade kläderna går åt som smör i solsken och Malin Lakso berättar att det ringer många som vill sälja sina gamla kläder genom henne. - De kontaktar mig och sen tittar jag igenom kläderna och de som passar mitt varumärke tar jag emot, säger Malin Lakso. Mest är det märkeskläder som har ett relativt högt nypris. Vinsten delar hon och den som tidigare ägde klädesplagget på. Konceptet med en avdelning second hand i en redan nischad affär gör det lättare för kunden att hitta begagnade saker som passar smak och tycke. Eftersom butiken bara tar in det som passar deras varumärke slipper kunden gå igenom mängder av kläder som inte alls riktar sig till kundens målgrupp. I Stockholm och Göteborg har små butiker och även större klädkedjor som Top Shop och HM länge erbjudit sina kunder begagnade kläder. I Norrköping har de stora kedjorna inte tagit steget än, men ingenting är omöjligt i framtiden. - Jag tror att det är en trend som håller i sig. Ser de större klädkedjorna att det finns pengar att tjäna på det är här jag säker på att de följer efter, säger Malin Lakso. Jättepoppis
Butiken Systrarna Owens på Drottninggatan har också hängt på trenden. De inspirerades av butikerna i Stockholm. - Det har funnits mycket sånt i Stockholm men inget här, så vi tänkte att vi kunde chansa och ser hur det går, säger Alexandra Owens. De fyllde ett litet skåp med väskor de själva haft. - Skåpet blev jättepoppis. Det finns många som vill köpa finare märkesväskor till ett billigare pris, säger Alexandra Owens. Succén med second hand-skåpet gör att systrarna Owens även i fortsättningen kommer att ha en liten avdelning med begagnade märkesväskor i butiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om