Bauergymnasiets hyresvärd lugnar föräldrarna

NORRKÖPING Efter Folkbladets artikel om John Bauergymnasiets nya lokaler går nu hyresvärden ut med information till elever och föräldrar. ­ Det är tråkigt att de är oroade. Vi vill naturligtvis ge våra nya hyresgäster så bra lokaler som möjligt, förklarar Bo Widholm på HusVärden AB.

Bo Widholm på HusVärden AB, går nu ut med information till föräldrar och elever på John Bauergymnasiet.
FOTO: ANDREAS SKOGH

Bo Widholm på HusVärden AB, går nu ut med information till föräldrar och elever på John Bauergymnasiet. FOTO: ANDREAS SKOGH

Foto:

Norrköping2003-07-12 06:00
Föräldrarnas oro över de nya lokalerna har fått Bo Widholm att agera:
­ I mitt kontrakt med John Bauergymnasiet garanterar jag att lokalerna ska vara sanerade och klara i den mån de behöver.
Vid kontraktskrivning var det också sagt att information skulle gå ut till elever och föräldrar så att ingen oro skulle uppstå.
­ Den information de fått var ju inte speciellt innehållsrik och vi kan förstå att de blivit oroliga, fortsätter Anders Hallgren, driftchef för byggnationerna på Tegelängsgatan 11.
I ett brev till föräldrar och elever skriver nu HusVärden om den första åtgärden, etapp ett, vad som tillkommer och när den första ombyggnaden ska vara klar.
­ Det är sagt den 15 augusti och det är kämpigt men jag tror att vi hinner. Det måste vara färdigt så vi arbetar på, säger Widholm.
Skadan i huset uppkom enligt Widholm vid en brand i H-huset 1989 och efter ett vattenläckage från en diskmaskin året därpå. Skadorna som uppkom då reparerades inte ordentligt och har därför gett kvarstående skador.
­ Men vi har brutit upp golvet på våning två och suger ut allt slagg och lägger dit nytt golvspån. Tidigare har man slängt ner vad som helst för att fylla golvet, säger Hallgren och pekar på en sönderslagen glasruta, grillkolsbitar och tegelsten mitt i all golvspån.
Vid vattenläckaget blev slagget fuktigt och mikrobakteriella förändringar uppstod.
­ Men de kommer att försvinna nu när vi tar bort detta och lägger dit nytt golvspån och virke. Ovanpå det lägger vi sedan ventilerat golv som garanterar att inte någon eventuell lukt från golvet ska komma upp i klassrummet, berättar Widholm.
I varje klassrum läggs det ventilerade golvet och ny ventilation anpassad efter skolregler. Men i korridorer, grupprum och toaletter kommer bara vanligt linoleumgolv att läggas.

<b>Två miljoner dyrare</b>
­ Det är en beräkning vi gjort att det räcker med det. Totalt kostar reparationerna 5 miljoner kronor och det är två mer än beräknat, säger Widholm.
Han ser ljust på framtiden för huset på Tegelängsgatan. De nya lokalerna anpassas till de nya hyresgästerna och allt ser ut att fungera bra. Widholm är inte riktigt nöjd med de tidigare hyresgästerna, Migrationsverket, och antyder att de nog var lite känsligare än andra.
­ Lantmäteriet och AMI satt här innan dem och de kände aldrig något. Men personalen på Migrationsverket blev sjuka. Jag erbjöd att vi gemensamt skulle åtgärda lokalerna eftersom jag ansåg att de varit delaktiga i skadorna men det var de aldrig intresserade av. Jag tror inte att det kan bli annat än bättre med John Bauergymnasiet.
Men trots antydningar att felen i huset kanske inte är så allvarliga åtgärdar och testar HusVärden nu golv för att säkert få bort alla tecken på skador.
­ Golvet ser ut som en schweizerost med alla provhål eftersom vi testar varje meter. Men det har också visat sig vara dåligt trä, konstaterar Hallgren.
Den 15 augusti ska huset vara klart och fram till dess pågår febril verksamhet. Det fortsatta arbetet när skolan har flyttat in rör lokaler som inte berör eleverna till en början.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om