- Då lyckades vi ta oss till SM-finalen i Örebro, där 52 par gör upp om SM-titeln. För oss gick det inte så bra i själva SM, men vi var nöjda med att bara ta oss dit och siktar nu på en ny SM-final i år, säger "Kitten" Nilsson. Men vägen dit är lång med flera olika kval.
SM svårare
Är SM-finalen en starkare merit än segern i senaste simultanbridgen?
- O ja, säger Douglas von Krusenstierna. I SM är det ju Sveriges absolut bästa bridgespelare som tävlar medan det är mer blandat motstånd i simultanbridgen. Men givetvis är det kul att vinna en omgång i den här tävlingen och vi får väl se det som en bra uppvärmning inför SM-kvalificeringen framöver.
Kanslisten Stefan Vestlund på Svensk Bridge säger så här om simultantävlingen:
- Det vinnande Norrköpingsparet måste ha spelat bra, för att vinna den här rundan. Men som i de flesta spel måste man även ha lite tur, för att lyckas så bra som Norrköpingsparet gjorde.
- Exempelvis att motståndarna gjorde några misstag, som man själva kunde utnyttja.
Kan du förklara hur simultanbridge går till?
- Alla bridgespelare i hela landet var anmäla sig och sedan spelar var och en på sin hemmaplan med en preparerad kortlek, där korten ligger exakt likadant vid samtliga matcher runt om i Sverige.
- Det roliga med det är ju, att man därmed får möjlighet att mäta sina krafter med väldigt många motståndare i en och samma match och med samma förutsättningar med korten.
Folkbladets expert
Douglas von Krusenstierna, som även är Folkbladets bridgeexpert med en egen spalt varje lördag, visade att han inte bara kan skriva om bridge, utan även hantera korten väl.