Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Bäst äldremat i länet

Hagdahlsakademien har utsett länets bästa äldremat. Både maten, dukningen och det stora engagemanget kring de boende lyfts fram i motiveringen.

Trumpetaregatans personal. Fr v: Kostombuden Pia Bergström, Lena Stjärnborg, Anki Landin, Lise-Lotte Hübsch.

Trumpetaregatans personal. Fr v: Kostombuden Pia Bergström, Lena Stjärnborg, Anki Landin, Lise-Lotte Hübsch.

Foto: Malin Perk

Norrköping2018-06-29 15:00

På Trumpetaregatans äldreboende är maten är inte bara god och nyttig, personalen värnar även lite extra om de demenssjuka på boendet. Det stora engagemanget har resulterat i att äldreboendet har fått ta emot priset på 10 000 kronor.

– Det är jätteviktigt att göra det trivsamt och inbjudande vid måltiden och det månar personalen på Trumpetaregatans äldreboende om, säger Johnny Ludwigsson, ledamot i Hagdahlsakademien.

Lunchen kommer från ett centralkök men kvällsmaten tillagas på plats av personalen. De boende får själva vara med och bestämma vad som ska tillagas och samtidigt känna dofterna av nylagad mat från köket. När det sedan bjuds till bords dukar man med tända ljus, underlägg och lägger duk på bordet. De boende får dessutom själva bestämma hur mycket mat de vill ha. Personalen har köpt in lätta tillbringare så att brukarna själva ska kunna hälla upp sin dryck och ta kommando över sin måltid.

Läs mer: Äldrematen blir inte dyrare.

Det är inte bara själva måltiderna som blir uppmärksammade av Hagdahlsakademien. Även det stora engagemanget kring sina boende hyllas i akademiens motivering. Till exempel har personalen ordnat kakbufféer och grillfester som alla i huset får vara med på. På sommaren kan de boende påta i köksträdgården där de odlar jordgubbar, grönsaker och kryddor. Allt detta bidrar till att de boende på demensavdelningen bibehåller de funktioner som finns kvar, går att läsa i motiveringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!