Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Arbetslösheten har ökar i Norrköping

Den redan tidigare höga arbetslösheten i Norrköping har ökat ytterligare det senaste året - från 7,2 till 7,5 procent.
I siffran ingår då också de, som sysselsatts i arbetsmarknadsprogram av olika slag.

NORRKÖPING2003-11-12 06:00
Någon ljusning på arbetsmarknaden är inte i sikte, vare sig för Norrköping eller för länet som helhet - det framgår av länsarbetsnämndens oktobersiffror.
Under året har skett en kraftig nedgång av arbetsmarknadsprogrammen. Det är därför betydligt fler som nu är arbetslösa utan någon som helst sysselsättnin

Bättre i Linköping
Läget är då klart bättre, eller i varje fall mindre illa, i Linköping. Där siffran för Norrköping alltså är 7,5 procent (5.930 personer) uppgår den i stiftsstaden till 5,4 procent.
När det så gäller ungdomsarbetslösheten är siffrorna än värre. I Norrköping är 10,6 procent av ungdomarna arbetslösa utan sysselsättning, medan ytterligare 1,7 procent i varje fall placerats i något program. Till antalet är det drygt 1.000 Norrköpingsungdomar, som saknar jobb (och som alltså är inskrivna vid arbetsförmedlingen, studenter räknas ju inte hit).
1.567 Norrköpingsbor var långtidsarbetslösa i oktober (mer än sex månader), nära nog en fördubbling på ett år. 249 ungdomar räknades som långtidsarbetslösa (här är måttet 100 dagar).
I länet som helhet har 1.100 lediga platser anmälts under oktober, vilket är en mycket låg siffra - och 400 färre än samma månad i fjol. Bland annat har efterfrågan minskat bland lärare, fritidspedagoger samt personal inom hälso/sjukvård och vård/omsorg (inte undra på när det stramas åt och skärs ner inom dessa sektorer).
450 östgötar varslades om uppsägning under oktober. Hittills under året har 4.100 varslats, vilket är ca 1.000 fler än under samma period i fjol. Detta är den högsta varselnivån sedan 1993. Flesta varslen är inom transportsektorn, företagstjänster samt bland statligt anställda.
- Vi kan konstatera att varsel och långtidsarbetslöshet utvecklats på ett oroande sätt, säger länsarbetsdirektör Per Hallberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!