Ännu en skrattmatch på Bollis

NORRKÖPING
Kan det bli roligare än så här?
Sylvia radar upp skrattmatcher i superettan och elitfotbollens vassaste anfallspar, Niclas Fredriksson och Pelle Andersson, fortsätter ösa in mål.
Två vardera igår mot Motala AIF och seger med 5-1 (3-0).
- Men vi kan bli ännu bättre, lovar Pelle.

Ja, det hittade vi på Niclas Fredriksson, som igår sköt sitt 17:e och 18:e mål för säsongen. Sylvia vann östgötaderbyt mot Motala med hela 5–1. FOTO: ROBERT SVENSSON

Norrköping2001-08-20 00:00
Publiken - en ovanlig stor sådan igår (832) - kunde inte klaga på underhållningen.
Det svartvita norrköpingslaget måste vara ett av landets roligaste lag att titta på för tillfället. Åtminstone om vi håller oss inom eliten.
Och nu har man dessutom gjort flest mål av alla i landets två högsta serier.
- Det rullar på bra. Vi har aldrig varit bättre, anser tränaren Stefan Hellberg.
Aldrig?
- Nähe. Ett sånt här spel kan inte någon tidigare Sylvia-årgång matcha.

<b>Vunnit åtta av nio</b>
Efter en darrig inledning i våras skördar Sylvia trepoängare i snart sagt varje omgång. Gårdagens seger var den åttonde på nio försök.
Låt vara att tabelljumbon Motala besökte "Bollis". Undrar om något superettagäng kunnat stå upp mot Hellbergs manskap igår.
Det stod 3-0 efter 45 minuter, men utdelningen hade kunnat vara den dubbla. Så överlägset var hemmalaget.
Redan i tionde minuten satte Pelle Andersson 1-0, han fick faktiskt slå in sin egen retur sedan Maif-målisen Niclas Björklund schabblat.
- Det målet blev avgörande för vår del, tyckte motalatränaren Dave Mosson.

<b>"Fötterna i sirap"</b>
Östgötakollegan uppträder utan självförtroende och det var som Mosson själv uttryckte saken:
- De såg ut som om killarna stod med fötterna i sirap.
Niclas Fredriksson styrde in 2-0 efter 20 minuter och fyllde på till 3-0 innan paus.
En läcker fullträff. Lasse Ström slog en lång djupledsboll, "Nicke" hann uppfatta att målvakten stod långt, långt ute och lobbade läckert från 30 meters håll.
- Jag är ganska nöjd med det målet, flabbade superettans skyttekung efter matchen.
Niclas har gjort 18 mål i serien. Fantastiskt.
Anfallspartnern Pelle Andersson öser på han med, men igår kom han inte närmare "Nicke". Trots två mål och 14 totalt.
- Man måste ändå vara nöjd med dagsverket. Två mål och ett assist är ju inte så pjåkigt.
Enligt den förre allsvensken (IFK Norrköping) finns det fortfarande saker att förbättra. Sylvia kan bli vassare.
- Absolut, vi kan slipa på en del grejer, menar Pelle.
Han inledde och avslutade målskyttet, hann dessutom servera Chay Hews ett underbart högerinlägg som australiern nickade in till 4-0.
Motala reducerade till 4-1 (David Leinar) men var förstås chanslöst på Bollspelaren.
- Sylvia var ett mycket, mycket bättre lag i dag. Spelar man så här fortsättningsvis är man helt klart ett hot mot övriga topplag, tyckte Dave Mosson.

<b>Håller formen?</b>
För Stefan Hellbergs del gäller det att hålla grytan kokande.
- Ja, det hänger på om vi ska kunna behålla formtoppen. Truppen är inte så där jättebred. Men just nu har vi bra balans i laget och självförtroendet är på topp.
Ta bara en sån kille som Christos Christoforidis. Den unge anfallaren är glödhet och hade förmodligen fått spela från start i vilket superettalag som helst.
Utom i Sylvia.
Christos fick bara spela tio minuter, men tog finfina initiativ. Det här är en spelare som ger järnet för att slippa bänken.
Snacka om sparkapital.
Fast egentligen är det löljigt att gå in på individuella prestationer hos Sylvia.
Alla är ju i kanonform.
Man avancerade ytterligare ett pinnhål i tabellen, till fjärdeplats. En kvalbiljett finns absolut inom räckhåll.
Och där kan motståndaren, om vi ska gå händelserna i förväg, heta IFK Norrköping.
- Hellre Häcken då, anser Pelle Andersson.
- Ja, vi vill lira derbymatcher mot IFK i allsvenskan nästa säsong, flinade Lasse Ström.
MATCHFAKTA:
<B>Sylvia-Motala 5-1 (3-0)</B>
Målen: 1-0 (13) Pelle Andersson (Jonas Björkholm), 2-0 (20) Niclas Fredriksson (Lasse Ström), 3-0 (32) Niclas Fredriksson (Lasse Ström), 4-0 (63) Chay Hews (Pelle Andersson), 4-1 (77) David Leinar, 5-1 (84) Pelle Andersson (Niclas Fredriksson).
Varning, Sylvia: Pelle Andersson.
Motala: Stefan Östling, Simon Jakobsson, Patrik Andersson (samtliga avstängda nästa match), Marcus Senften.
Domare: Andreas Kovacs, Bjuv.
Publik: 832 på Bollspelaren.
Sylvias lag: Jakob Tenselius - Johan Larsson, Mikael Cupan (76), Simon Dogan, Fredrik Åström - Jonas Björkholm, Jojje Karatanasis, Chay Hews, Lasse Ström (80) - Niclas Fredriksson, Pelle Andersson.
Avbytare: Magnus Karlsson (76), Christos Christoforidis (80), Peder Winsnes (80), Kristoffer Dyverfeldt och Oskar Hovås (mv).