När anmälningarna emot de båda undersköterskorna som begick övergreppen kom in i mitten av mars stängdes de av från sina arbeten. Syftet var att få rådrum att fundera på hur man skulle gå vidare - avsked eller varning.
Det landade i att de fick skriftliga varningar och i dag är de därför tillbaka på sina gamla arbetsplatser och jobbar som vanligt.
Vad är då tillräckligt grovt för att leda till avsked?
- Stöld, svarar Lars Karlsson.
Så det är värre att stjäla än att slå gamla?
- Utifrån den vägledning vi har av domar i arbetsdomstolen är det så, men personligen tycker jag definitivt att det är värre att slå. Sådant här ska inte förekomma. Anhöriga ska kunna känna trygghet.
Tror du att de känner trygghet nu när undersköterskorna är tillbaka på jobbet?
- Jag tror att de tagit till sig av de samtal man fört med dem. Och varningen hänger över dem. Händer det något igen, så får de avsked.
Att kommunen, trots risken att förlora i arbetsdomstolen, AD, ändå skulle beslutat om avsked för att markera hur allvarligt man ser på det som skett, tycker inte Lars Karlsson är någon bra idé.
- Om det går till AD kan det dröja länge innan det blir ett avgörande och under tiden ska de gå hemma med lön. I det senaste fallet vi hade uppe i AD dröjde det tre år innan domen kom.